Чанак: Надамо се победи у Немачкој

62

Преко Беча и Берлина спустиће се до Потсдам одбојкашице Црвене звезде на последњу утакмицу овогодишње групне фазе Лиге шампиона. Покушаће изабранице Ратка Павличевића да дођу до победе и на најлепши начин се опросте од елитног такмичења.

Да могу да играју са Потсдамом, показале су одбојкашице Црвене звезде и у првој утакмици у Београду. Тада су поражене са 3:2, а пресудило је искуство екипе из Немачке. Утакмица у Потсдаму игра се у среду од 19.30 часова.

Стекле смо велико искуство играјући у Лиги шампиона. Психички то је битно за нас, јер смо могле да се такмичимо против јаких и квалитетних екипа. Било је лепих утакмица у Београду, наша публика је верујем ужива, како у нашој, тако и у одбојци ривала – истекла је Катарина Чанак.

Било би добро да се победом опростите од Лиге шампиона, можете да се надмећете са Немицама, видело се то и у Београду?

Искрено, надам се победи. Волела бих да „затворимо“ Лигу шампиона тријумфом. Не оптерећујемо се, идемо у Немачку да уживамо на терену. Ово је утакмица да тако кажем без стреса и добра прилика да покажемо да српска одбојка има квалитет и светлу будућност.

Мало вам је недостајало да стигнете до тријумфа у Београду против Потсдама, сада сте јачи за искусну Ану Клегер?

-Растерећеније смо и значила би нам победа за наставак сезоне. Нико не воли да губи, очекујем нашу много бољу игру.

Значи вам сигурно и Ана Клегер, која је на последњој утакмици у дербију кола против Јединства из Старе Пазове имала чак 28 поена?

-Ана Клегер се добро снашла за кратко време, показала је да вреди, мада смо је и ми добро прихватиле. Биће велико појачање за Црвену звезду у најважнијем делу сезоне. Њено искуство и смиреност на терену, много значе нашем тиму.

Да ли сте задовољни вашим играма ове сезоне?

– Задовољна сам, међутим верујем да ћу играти још боље како сезона буде одмицала.

Која екипа вас је изненадила ове сезоне у домаћем првенству и шта можемо да очекујемо од Звезде. У овој години сте без пораза?

Знала сам и раније да је српска одбојка квалитетна, а то се и доказује из кола у коло. Сви смо ту негде близу, неке екипе су се можда мало издвојиле јер тренирају дужи период заједно. Ипак, мислим да је Црвена звезда главни фаворит за титулу. Дајем нам предност, мада има још доста да се игра – закључила је Катарина Чанак, средњи блокер Црвене звезде.

Претходни текстОмладинци и кадети се спремају у Лињану
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Блистали Митуљикић и Лучић