Милојевић: Уз хук навијача до победе

37

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова дочекују екипу Војводине у утакмици 20. кола Суперлиге Србије. Улаз на пролећну премијеру је бесплатан, меч је посвећен Синиши Михајловићу, а шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић изнео је очекивања пред наставак сезоне.

Знали смо и после припрема, а знамо и сада тим за Војводину. Чекали смо само да видимо ко је колико спреман, али имамо луксуз у великом играчком фонду тако да можемо да коригујемо тим у односу на противника. Очекујем бољу Војводину него јесенас, јер раде веома добро. Имају брзину у четворици, петорици офанзивних играча који се сјајно трансформишу, а инвидиуални квалитети Кабића и Чумића су неоспорни. Ту је и Симић, наш бивши фудбалер, који је изузетно незгодан, а не треба заборавити ни тренера који ради веома добар посао. Оно што нама треба је максималан ниво озбиљности, јер је прво коло увек теже из перспективе тога да се дуго није играла такмичарска утакмица, али ми као Звезда имамо право само да пружимо максимум и обрадујемо навијаче резултатом и игром – почео је Милојевић.

Припреме у Анталији су протекле сјајно.

– Веома смо задовољни читавим припремним циклусом, јер смо остварили зацртане циљеве. Када радите неке ствари интензивно, проблеми се појаве негде другде, али то је проузроковано групом која је састављена. Припреме треба да нам дају јасну слику шта можемо, а шта не, а то смо добили и уз то смо се физички и тактички унапредили. Надам се да ће се оно што смо радили видети већ од прве утакмице, а наша обавеза је да побеђујемо и да на крају први прођемо кроз циљ. Резултат нам је примаран и нећемо дозволити да он трпи због лепоте, иако желимо да играмо атрактивно и да наше навијаче учинимо поноснима.

Оштра је конкуренција на офанзивним позицијама у Звезди.

– Тешка је одлука, али сваки озбиљан тим има конкуренцију на позицијама. Имамо је и ми, а уз Иванића, Букарија, Митровића и Катаија, не бих изоставио ни Мијатовића и Пруцева који су добро одрадили прирпеме, тако да на тим позицијама имамо шест, седам веома квалитетних играча. Гледамо у односу на тренутну форму, потребе и малим делом у складу са противником да изаберемо ко ће играти.

Открио је Милојевић и на којој ће позицији Катаи заиграти сутра, као и каква је ситуација са Драговићем.

– Катаи ће играти на својој позицији, то је сигурно. Квалитетан је играч и има још много тога да пружи Звезди. Што се Драговића тиче, он је играч ког би сваки тренер пожелео – професионалац и узор свима у групи. Схватио је колико нам је битан и колико су његови људски и фудбалски квалитети потребни, те да Звезда нема луксуз да га се одрекне.

Нема сумње да ће навијачи сутра на прави начин обележити почетак пролећног дела сезоне, али се и опростити од Синише Михајловића.

Очекујем што више навијача на Маракани. Мислим да је добра прилика због повода у смислу меча посвећеном Синиши Михајловићу, али наравно и због отварања пролећне сезоне да их буде што више на трибинама. Играчима би то изузетно значило, јер знамо колику енергију нам дају навијачи, и колико је лакше играти пред пуним трибинама. Момци су коректно радили и заслужују подршку од првог кола – закључио је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Војводина
Следећи текстМарко Ракоњац у Звезди