У сусрет противнику – Војводина

40

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16 часова дочекати Војводини на стадиону „Рајко Митић“, у оквиру двадесетог кола националног шампионата. Биће ово посебна утакмица за обе екипе, јер ћемо последњи пут поздравити једну од највећих легенди српског фудбала – Синишу Михајловића.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Београдски и новосадски црвено-бели су се до сада сусрели на 207 дуела, а „Стара дама“ важи за један од клубова са којима смо одиграли највише утакмица. Наш клуб је излазио као победник из 119 дуела, резултат је био нерешен 48 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Занимљива чињеница да је лопта затресла мрежу 606 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 391:215.

Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран 20. октобра прошле године у оквиру заосталог меча петог кола домаћег првенства, а наш тим је на „Карађорђу“ био бољи резултатом 0:2. У листу стрелаца су се уписали Александар Пешић, као и Гелор Канга који је био прецизан са беле тачке.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Капије су отворене за све навијаче који желе да присуствују овом мечу и последњи пут поздраве велику легенду нашег клуба – Синишу Михајловића. Сви они који желе да имају карту са овог меча, биће у могућности да преузму улазницу пре него што утакмица стартује.
Сви који неће бити у прилици да уживо бодре београдске црвено-беле на стадиону „Рајко Митић“ моћи ће да прате директан пренос заостале утакмице петог кола Суперлиге Србије између Војводине и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком у 18 часова и 55 минута. Такође, меч можете посматрати и преко студија на Звезда ТВ који ће трајати преко три сата.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је јесењи део сезоне завршила на првој позицији на табели у домаћем шампионату са укупно 53 бода. Изабраници Милоша Милојевића су победили на 17 утакмица, док су два пута одиграли нерешено, уз укупну гол разлику 50:7. У припремном периоду наш клуб је одиграо шест пријатељских мечева. Славио је на пет утакмица и забележио један пораз. Били смо бољи од Лехије из Гдањска, Нефчија, Копра и Аустрије Лустенау, док смо поражени од Лудогореца. Последњи меч Црвена звезда је одиграла против Аустрије Лустенау на којој је славила резултатом 3:2, погоцима Кингсија Кангве, Стефана Лековића и Стефана Митровића.
Војводина заузима пето место на табели Суперлиге Србије са укупно 33 освојена бода. “Стара дама” из Новог Сада је уз то забележила гол разлику 28:18. За време зимских припрема, новосадски црвено-бели су одиграли пет утакмица. Два пута су славили, играли два ремија, док су поражени на једном мечу. Последњи меч су одиграли против екипе Шактара Караганди од које су били бољи резултатом 2:1, а погађали су Никола Чумић и Јован Милошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Војводине је некадашњи фудбалер нашег клуба – Вељко Симић, са шест постигнутих погодака у досадашњем делу шампионата. Позиција међу стативама је резервисана за младог Лазара Царевића. На позицији десног бека најстандарднији је Милан Лазаревић, али дели минутажу са Марком Бјековићем, док је уз леву аут линију стандардан искусни Стефан Ђорђевић, капитен екипе. Штоперски тандем чине Игор Јеличић и Мамаду Траоре, али и Урош Витас неретко улази у ротацију. Испред дефанзивне линије делује млади Мирко Топић, док је средина терена резервисана за искусног Радомира Милосављевића. Када су више дефанзивно оријентисани, уз Топића други задњи везни је Александар Буснић. Нешто истуренији крај аут линија су Никола Чумић, који је недавно појачао Војводину, док на другој страни најчешће делује повратник у редове „Старе даме“ – Филип Малбашић. Звездино дете, Вељко Николић, је највећа претња по гол противника, а игра на позицији офанзивног везног и делује иза шпица. На десном крилу, поред Малбашића, може да игра и Урош Николић, док је на позицији центарфора најстандарднији Немања Николић. Војводину је недавно појачао и доскорашњи млади штопер Црвене звезде – Вук Богдановић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Никола Радаковић.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Петар Радић.
Четврти судија: Милан Илић.
ВАР: Новак Симовић.
АВАР: Никола Ђоровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-18:00 Колубара – Радник

Субота:

-13:00 Раднички 1923 – Вождовац
-14:00 Раднички Ниш – Младост Лучани
-18:00 Спартак Суботица – Чукарички

Недеља:

-14:30 Напредак – Партизан
-16:30 Нови Пазар – ТСЦ Бачка Топола
-18:30 Младост ГАТ – Јавор Ивањица

Претходни текстМијаиловић: Михина љубав према Звезди и Србији ће испунити Маракану
Следећи текстМилојевић: Уз хук навијача до победе