Марко Ракоњац у Звезди

142

Црвена звезда је ангажовала још једног фудбалера у зимском прелазном року, а реч је о нападачу Марку Ракоњцу који је стигао на позајмицу до краја сезоне, уз могућност откупа.

Од малих ногу сам желео да дођем у Црвену звезду и хвала свим људима који су учествовали у томе да ми се испуни дечачки сан. Као што моја позиција налаже, желим што више голова у црвено-белом дресу, али и победа. Надам се да ћу наставити тамо где сам стао прошле сезоне и заиста сам срећан што ћу имати прилику да сарађујем са великим играчима, али и стручњацима који су у Црвеној звезди. Што се тиче избора броја, омиљени ми је 7, као млађи сам га увек носио, а потом и у првом тиму Чукаричког, затим у Локомотиви 77, али та два броја су заузета у Звезди, тако да сам изабрао 17 – рекао је Ракоњац по потписивању уговора са нашим клубом.

Добродошлицу перспективном нападачу пожелео је и наш спортски директор Митар Мркела.

Желели смо да имамо још једну опцију кад је позиција шпица у питању. Имамо Пешића, али смо се одлучили да доведемо Марка Ракоњца који стиже на позајмицу из московске Локомотиве. Он је млад играч који је одиграо изванредну сезону прошле године у Чукаричком и наметнуо се головима, што га је препоручило Локомотиви. Долази на шестомесечну позајмицу, а ми се надамо партијама какве је пружао у Чукаричком и побољшању голгетерског учинка. Наш стил игре одговара Ракоњцу, јер смо често на противничкој половини, тачније у шесанестерцу, а он се тамо сналази одлично, такав је играч. У претходних шест месеци је често улазио у шансе, али га голови нису хтели, међутим, надам се да ће у Звезди кликнути – рекао је Мркела.

Ракоњац је рођен 25. априла 2000. године у Бијелом Пољу и каријеру је започео у локалном Јединству где је као шеснаестогодишњак одиграо шест утакмица међу сениорима. Потом је појачао млађе категорије Чукаричког за који је на 60 утакмица постигао 12 голова, а у међувремену се калио у ИМТ-у. Партије нападача високог 190 центиметара нису прошле незапажено у Европи, па је Локомотива из Москве ангажовала центарфора који је прошао све млађе категорије репрезентације Црне Горе, а прошле године дебитовао и за А тим.

Претходни текстМилојевић: Уз хук навијача до победе
Следећи текстЗвезда дизајнирала дрес у Михину част и хуманитарне сврхе