Без КК Црвена звезда Меридианбет на жребу за КРК, можда и Нишу

75

КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да неће имати своје представнике на жребању парова овогодишње завршнице Купа Радивоја Кораћа које ће се одржати у уторак у Београду.

Такође, клуб ће до почетка завршног турнира националног купа који ће се одржати у нишкој дворани Чаир од 15-18.02.2023. године донети и дефинтивну одлуку и да ли ће уопште учествовати на овом турниру и бранити титулу освојену прошле године.

КК Црвена звезда Меридианбет овим гестом јасно и недосмислено (без намере да умањи успех преосталих 6 клубова који су учешће на том турниру заслужили) упозорава и последњи пут позива Кошаркашки Савез Србије да се придржава свог статута, врати српску кошарку у легалне оквире, и коначно санкционише адекватном и прописаном казном КК Партизан за најтежи могући прекршај, а то је напуштање завршнице српског првенства у јуну 2022.године – без икаквог објашњења и ваљаног образложења!

Прошло је седам месеци од тренутка када је првенство Србије и његова завршница обесмишљена одлуком једног клуба. Правила су јасна, али се не примењују.

По оној народној „сви се праве луди“ КК Црвена звезда Меридианбет треба да прихвати ово ћутање и „озакони“ нечију самовољу, као да се ништа није догодило?

КК Црвена звезда Меридианбет је народни клуб, клуб који је основан у овој земљи, и као такав, са милионима навијача и пореских обвезника ове земље, нема права да ћути на овај покушај понижавања националног шампионата Републике Србије!

Коначно, Кошаркашки Савез Србије поново организује такмичење у Нишу у коме имамо велики број присталица, и граду на чијем смо гостопримству увек захвални.

Међутим, већ годинама КСС бира (овога пута на „електронској седници“ УО у децембру 2022.) за њега најлакше (не и нужно најбоље у том тренутку) решење, не размишљајући о неусловности дворане „Чаир“ и свим проблемима организације утакмица које су претходних година доводиле до бројних тешких инцидената и тешких повреда гледалаца, чак и поред терена! КК Црвена звезда Меридианбет зато и на овај начин, подсећа оне који би да се све заборави (а то је КСС) да „само“ почне да примењује статут или ће све обесмислити у српској клупској кошарци – ако већ заправо није!

Јер, након свега наведеног, ко ће и каквом казном санкционисати КК Црвена звезда Меридианбет ако се не појави на завршници купа у Нишу? И са којим моралним правом?

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЧему ово три дана пре дербија, да ли је најава за петак?
Следећи текстМркела: Подмлађујемо тим и чувамо Звездин ДНК