Црвено-бели остали без решења у финишу и победе у Каунасу

54

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су од Жалгириса у Каунасу резултатом 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10). Звезда је имала седам поена предности четири минута пре краја, међутим домаћин је у завршници серијом 13:0 дошао до победе.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Петрушев са 16 поена, док је Недовић додао 11.

Изузетно тврда кошарка играла се од само почетка утакмице, што је више одговарало домаћину који је брзо стигао до предности 4:0, а потом 12:5. Звезда је покушавала да пронађе своју игру, али без конкретног решења за агресивну игру Жалгириса који је додатно увећао своју предност 18:9. Резултат на крају прве деонице је био 20:14.

Жалгирис другу четвртину отваеа са јоше већом енергијом која им доноси двоцифрену разлику (30:18). У тим тренуцима је блистао Полонара који је везао десет поена, уз украдене лопте и блокаде на својој половини. Звезда је имала одговор на овај налет, те је тројкама Холанда и Бентила, а потом са два узастопна коша Вилдозе смањила разлику на прихватљивих четири поена (32:28). Црвено-бели су имали прилику да на полувреме оду са још мањом разликом, међутим јефтине грешке коштале су нашу екипу нешто већег заостатка након првог дела игре 38:30. Најефикаснији у овом делу меча је био Петрушев са шест поена.

Одлично отварање другог дела игре наше екипе, која је добрим одлукама у нападу топила предност домаћина. Серија наше екипе је кренула тројком Бентила, да би после кошеви Вилдозе и Недовића донели зиједначену утакмицу (42:41). Од овог момента се играло кош за кош, све до последњих неколико кинута када Звезда прави серију 0:11 којом на крају рреће деонице има предност од шест поена (50:56).

Стечену предност црвено-бели су одржавали целу последњу четвртину. На 4 минута пре краја меча наша екипа је имала седам поена предности (57:64). Жалгирис до краја меча прави велику серију 14:2 којом односи победу 71:66.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд 3, Вилдоза 9, Лазаревић 2, Митровић 4, Лазић 3, Добрић 5, Ивановић, Недовић 11, Марковић, Кузмић 5, Петрушев 16, Бентил 8;

Жалгирис: Улановас 13, Полонара 10, Шмитс 10…

Црвено-бели следећи меч играју у понедељак против Цедевита Олимпије у оквиру регионалне лиге, док се Евролига наставља 27. јануара утакмицом против Партизана у Пиониру.

Претходни текстЦрвено-бели савладали Шабац
Следећи текстСениори на припремама