Црвено-бели савладали Шабац

56

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац 12:10 (4:2, 3:3, 2:2, 3:3) другог дана трећег турнира Регионалне лиге, који се одржава управо у Шапцу.

Црвено-бели су у првом периоду креирали разлику, а затим у наставку контролисали утакмицу и рутински привели меч крају.

Звезда је имала контролу резултата током целог меча, у првом периоду је повела 1:4, затим и 2:5 у другом периоду, али је Андреј Бараћ са три везана гола, два заредом из петерца смањивао резултат, (4:5).

И у наставку је Шабац успевао да стигне до минуса од једног гола, головима Марковића и Бараћа, али је расположен за игру био Марко Радовић, који је погодио за 7:9 пред последњу четвртину.

У последњем кварталу, Радовић и Танкосић донели су Звезди четири гола разлике и потврдили победу, а Никита Круг је са два гола поставио коначних 10:12.

Радовић је са 5 голова предводио Црвену звезду, Душан Васић је био прецизан три пута, Веко Танкосић два, а по једном су били прецизни Иван Басара и Лукас Семан.

Црвена звезда након седам одиграних мечева има 13 бодова, колико и загребачка Младост са којом дели пето место, а Јадран из Сплита је остао на 15 на четвртом месту. Дуел против Сплићана на последњем турниру, управо у Сплиту, биће и одлучујући у борби за последње место које води на Фајнал фор.

Последњег дана турнира, сутра од 9:45, Црвена звезда се састаје са Новим Београдом.

ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:12 (2:4, 3:3, 2:2, 3:3)
Шабац, базен: Градски. Судије: Ненад Периш и Роберт Тиоцо. Искључења: Шабац 13, Црвена звезда 16. Петерци: Шабац 3(2).

ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Копцев, Круг 3, Бараћ 5, Тубић, Шулц, Станић, Шакудинов 1, Гавриловић, Тохољ. Тренер: Ненад Личанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Гајић, Марковић, Суботић, Васић 3, Баничевић, Басара 1, Данковић, Семан 1, Милојевић, Радовић 5, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстРутинска победа Црвене звезде против Спартака из Љига
Следећи текстЦрвено-бели остали без решења у финишу и победе у Каунасу