Ватерполисти испустили победу у финишу у првом мечу регионалног турнира

63

Ватерполисти Црвене звезде ремизирали су са загребачком Младости – 10:10 (2:3, 2:0, 4:4, 2:3), у првом мечу трећег регионалног турнира који се одржава у Шапцу од четвртка до суботе.

Имали су црвено-бели у два наврата два гола више (6:4, 9:7), Младост није 12 минута успела да постигне погодак, али нису то материјализовали изабраници Александра Филиповића, дозволивши противнику да се врати у меч. Звезда није искористила ни петерац, у последњих тридесет секунди је у два наврата имала напад за победу, али Суботић, затим и Танкосић са пола базена нису били прецизни, голман Јурлина је сачувао бод својој екипи.

Осим у првој четвртини, која је припала Загрепчанима (2:3), Црвена звезда је диктирала темпо, била бољи противник. У другом периоду су црвено-бели преокренули резултат, имали поменуту предност, очекивало се да преломе утакмицу, али је центар хрватског тима Херцег погодио за 10:10, што ће се испоставити као коначан резултат.

Ремијем обе екипе су остале изједначене на петом месту табеле са по 10 бодова, док четвртопласирани Јадран из Сплита има 15.

Са по два гола најефикаснији су били Васић, Басара и Радовић. Црвену звезду сутра очекује дуел против домаћина Шапца (18:45), а у суботу против Новог Београда (9:45).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ 10:10 (2:20, 2:0, 4:4, 2:3)
Шабац, базен: Градски. Судије: Борис Обрадовић и Станко Иванковски. Искључења: Црвена звезда 11, Младост 12. Петерци: Црвена звезда 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић, Марковић 1, Суботић 1, Васић 2, Банићевић 1, Басара 2, Данковић, Семан 1, Милојевић, Радовић 2, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

МЛАДОСТ: Јурлина, Бушић, Дадвани, Врбњак 2, Глухаић, Јелача 3, Адишвили, Раковац 2, Елез 1, Мијић, Херцег 2, Фабрис, Сунара, Хуљев. Тренер: Зоран Бајић

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Каунас (петак, 19)
Следећи текстАзаров међу најталентованијим бековима на свету