Азаров међу најталентованијим бековима на свету

52

После Стефана Митровића, још један фудбалер Црвене звезде се нашао на ЦИЕС-овој листи најталентованијих на свету, а реч је о Иракли Азарову, левом беку чије време тек долази.

ЦИЕС, односно Међународни центар за спортске студије који се бави темељним истраживањем и на основу концизних статистичких података износи чињенице, препознао је још једног црвено-белог фудбалера као играча пред којим је блистава будућност. Наиме, Азаров се нашао међу 10 најталентованијих офанзивних левих бекова на свету, чиме се још једном ставља до знања да Звезда не мора да брине за будућност када је реч о најдефицитарнијој позицији на свету.

Сјајне партије у дресу Динама из Батумија су га препоручиле да на лето појача Црвену звезду и постане алтернатива Милану Родићу, с обзиром да је са свега 20 година скупио 65 мечева за шампиона Грузије и постигао четири гола, уз десет асистенција. Одиграо је девет такмичарских мечева за наш клуб од када је у августу стигао у редове Звезде, али је стигао да покаже да поседује велику брзину, добар први корак, сјајан дриблинг и изузетно прецизан центаршут који је производ невероватне левице. Када се погледа минутажа, број година и тржишна цена, што такође ЦИЕС узима као параметре, Азаров се налази на петом месту, а испред њега су само Квентин Мерлин (Нант), Бјорн Мејер (Клуб Бриж), Јан Матсен (Барнли) и Бредли Локо (Ремс), док се иза налазе Џош Дојг (Верона), Милион Манхуф (Витесе), Казимцан Караташ (Галатасарај), Матео Ксантип (Амиен) и Хулијан Ауде (Ланус).

Начин на који Азаров игра током актуелних припрема у Анталији показује да је период адаптације иза њега и да ће на пролеће бити спреман да се покаже у пуном светлу, иако се нигде не жури, јер Звезда има пун квалитет на позицији левог бека.

Претходни текстВатерполисти испустили победу у финишу у првом мечу регионалног турнира
Следећи текстЗвезда у Анталији – Пресинг на последњу линију