Црвено-бела рапсодија пред крцатим трибинама – 92:68!

45

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет убедљиво су савладали Монако на свом паркету у оквиру другог меча дуплог програма Евролиге резултатом 92:68 (23:15, 31:21, 18:14, 20:18). Црвено-бели су одиграли један од најбољих мечева у сезони, што је крунисано изузетно убедљивом победом.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Петрушев који не уписао 21 поен уз шест скокова, док га је пратио Митровић са убачених 15 поена уз такође шест ухваћених лопти. Марковић је био близу дабл-дабл учинка са 9 поена и 8 асистенција.

Утакмица је отворена кошем Митровића, те је Звезда имала прво вођство на мечу. Госте је на почетку меча вукао сјајни Мајк Џејмс који је постигао првих девет поена за свој тим (9:9). Од овог момента црвено-бели праве велику серију 14:2, којом иду на двоцифрену предност (23:11). У екипу се после повреде вратио Лука Вилдоза, који је брзо по уласку постигао тројку. Прва деоница завршена резултатом 23:15.

Стечену предност Звезда је одржавала у наставку меча, а тројкама Добрића, Марковића и Недовића предност се повећала на 13 разлике (32:19). Црвено-бели су играли готово без грешке у овом делу меча, скоро сваки напад је крунисан поготком, а одбрана је деловала изузетно чврсто и организовано. Предност се из минута у минут увећавала, а готово сви играчи који су улазили у игру су постизали поене (осим Лазаревића). Резултат на полувремену је био изузетно убедљив 54:36.

У овом делу утакмице најефикаснији је био Недовић са 11 поена, Митровић је додао 10 уз пет скокова.

Друго полувреме гости отварају доста боље, те серијом 1:7 прилазе на нешто мањи заостатак (55:43). Црвено-бели су имали одговор на тај налет Монака, те је Митровић са пет узастопних поена вратио убедљивију предност (60:43). На три минута до краја деонице гости поново прилазе (61:50), међутим црвено-бели су серијом 11:0 поставили резултат на крају треће деонице који је био изузетно убедљив (72:50).

До краја меча кошаркаши Звезде су одржавали предност, минуте су добили сви играчи (изузев Радуљице), те до опуштања није дошло. Резултат на крају меча је био 92:68.

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд, Вилдоза 9, Лазаревић 4, Митровић 15, Лазић 9, Добрић 10, Радуљица, Илић, Недовић 11, Марковић 9, Кузмић 4, Петрушев 21;

Монако: Џејмс 26…

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:

Веома добра утакмица, играли смо одбрану добро, као што је и досад био случај. Али вечерас смо играли сјајно и у нападу, добро шутирали за три поена. Монако је изузетно добра екипа. Можда вечерас нису играли како знају, али су били први на табели. Физички, индивидуално, изванредни у пик ен ролу, један на један ситуацијама, али све смо им добро бранили – рекао је Ивановић на конференцији за медије.

Црвено-беле већ у недељу очекује нови меч, где ће наша екипа гостовати Будућности у Подгорици у оквиру дербија 15. рунде АБА лиге. Евролига се наставља утакмицом против Жалгириса у Каунасу 20. јануара

Претходни текстНемицама победа, Звезди први бод у Лиги шампиона
Следећи текстПавличевић: Потрудићемо се да у реваншу дођемо до победе