Подељени дресови власницима фигиталних „НФТ дресова“ КК Црвена звезда

48

КК Црвена звезда Меридианбет уручио је у уторак после утакмице са Реалом део колекције аутентичних, “фигиталних” дресова својих омиљених играча.

Наш клуб је угостио већину купаца дресова. Врло успешна акција која је покренута током октобра завршила се великим успехом, јер су обе колекције (две гарнитуре) дресова КК Црвена звезда Мериданбет које су наши играчи носили током првог дела сезоне распродате!

Подсетимо, адидас дресови које су играчи носили у првом делу сезоне од почетка сезоне 2022-23, закључно са утакмицом одиграном 30.12. са Барселоном, имају свог “дигиталног близанца” у виду дигиталне имовине, сада већ добро познатог НФТ-ја.

КК Црвена звезда је ову акцију спровео са својим партнером АДИДАС, али и швајцарском компанијом АУТХЕНА, која представља једног од светских лидера верификације и аутентикације физичке имовине блокчејн дигиталном технологијом. Један од представника компаније је Иван Миљковић, прослављени одбојкаш, и са њим смо и започели причу и направили цео пројекат.

Сваки НФТ (дигитални дрес) има своју идентичну НФТ реплику у облику аутентичног адидас дреса КК Црвена звезда, а дигитални и физички дрес су повезани преко НФЦ тага који је пришивен на сваком појединачном дресу. Постоји само 32 уникатна дреса које су играчи носили на утакмицама првих 16 кола Евролиге, и они су повезани са дигиталним близанцима.

Сваки серијски број дреса је исти онај који је дигитално уписан у сваки јединствени НФТ. Власник НФТ-ја је 100% сигуран да се ради баш о том дресу, што ће потврдити и бесконтактно очитавање НФЦ тага, који се налази унутар самог дреса, чиме ће бити повезани дрес физички и његов дигитални парњак НФТ. Аукција дресова је одрађена преко ОпенСеа.ио, најпознатије светске платформе за трговину дигиталном имовином, која омогућује да дигитално влаништво уписано у НФТ-ју буде гарант аутентичности дреса.

Акција ће бити завршена у четвртак на утакмици са Монаком, када ће сви купци из ове акције добити своје дресове и шортсеве (комплетна гарнитура) чиме је КК Црвена звезда Меридианбет као пионир у овом подухвату на светском нивоу, завршио прву акцију потпуним успехом!

Претходни текстБесплатни веслачки камп ВК Црвена звезда – Завеслај до звезда!
Следећи текстМитровић: Ужелео сам се фудбала, једва чекам утакмице