Црвена звезда поражена након драме и продужетка од Барселоне

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс изгубили су на свом паркету од Барсе након продужетка резултатом 94:99 (17:28, 23:15, 25:14, 19:27, 10:15).

Драматична утакмица која је уведена у продужетак тројком Миротића (пре које је нагазио линију).

По 24 поена у редовима црвено-белих су постигли Петрушев (уз 9 скокова) и Недовић (уз 7 асистенција). Одкично је одиграо Мутровић који је убацио 18 поена уз 8 скокова. Огњен Добрић је додао 14 поена.

Утакмица је отворена кошем Петрушева, међутим сам почетак је ипак припао гостима који су брзо повели 4:10 пре свега захваљујући Саторанском који је постигао две тројке. Од тог момента се играло кош за кош, а већину наших напада је кошевима завршавао Петрушев, док се Саторански код гостију врло брзо разиграо са још две нове тројке (14:20). До краја четвртине је Барса заиграла још боље у нападу, те је већ на првој паузи имала двоцифрену предност 17:28. Велики пех за нашу екипу је повреда Вилдозе, који је утакмицу завршио већ у првој четвртини.

Другу деоницу нешто боље отварају гости, те повећавају предност серијом 2:6 (19:34). Од овог момента утакмице креће невероватан преокрет Звезде која је постепено топила разлику. Изузетна тинска одбрана наше екипе, која није дозволила противнију да види кош шест минута игре, а на све то експлозија Петрушева и Недовића у нападу који су довели до великог преокрета. Серија 17:0 наше екипе довела је до резултатског преокрета (36:34). До краја деонице је Барса ипак имала више среће, те је резултат на полувремену био 40:43.

Најефикаснији у нашој екипи на полувремену је био Петрушев са 15 поена и 8 скокова, док је Недовић додао 8 поена.

Одлично отварање другог полувремена од стране Луке Митровића, који је са два коша донео предност Звезди 44:43. Од тог момента се играло кош за кош све до средине деонице (50:54), када наша екипа захваљујући Петрушеву и Митровићу прави серију 15:3, којом завршава четветину са предношћу од осам разлике (65:57).

Велика борба виђена је у последњој деоници коју су наши кошаркаши боље отворили и стигли до двоцифрене предности након маестралне тројке Митровића за крај напада (72:60). Гости као одговор праве серију 1:11, којом се враћају у егал (72:71). Овај период се играо у налетима, те су се црвено-бели поново одвојили (79:71), да би се госри врло брзо тројкама вратили (79:79). Звезда је на 10 секунди до краја меча имала три поена предности, али је Никола Миротић изузетно тешком тројком уз звук сирене одвео утакмицу у продужетак (84:84).

Црвено-бели нису имали довољно снаге и енергије у продужетку, што су гости искористили, те славили резултаток 94:99.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 7, Вилдоза, Лазаревић, Митровић 18, Лазић , Добрић 14, Илић, Недовић 24, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 24, Бентил 4;

Барса: Саторански 19, Хигинс 15…

Тренер КК Црвена звезда мтс: – Тешка утакмица, због овога је кошарка толико интересантан спорт. Никада не знате ко ће да победи на крају. Морате свих 40 минута да одиграте максимално ако желите да победите. Барселона је играла одлично, али сам задовољан начином на који смо играли. Морамо да будемо бољи у неким ситуацијама…Тражио сам од играча да праве фаул пре Миротићевог шута, нисмо га правили и изгубили смо. Све је било из најбоље намере, не могу никог да кривим, нити замерам. Филип који је требало да направи фаул дао је све од себе да заустави Миротића да не шутне – рекао је Ивановић и додао:

– Ако је истина да је Миротић газио аут линију, то не помаже… Свакако неће да се поништи утакмица због тога. Нисам могао да видим са своје позиције то. Ми смо могли да добијемо утакмицу и пре тог шута, нисмо успели.

Нашу екипу већ 2. јануара очекује нови меч против Сплита у оквиру регионалне лиге, док се такмичење у Евролиги наставља гостовањем Валенсији следеће недеље.

Претходни текстНовогодишње дружење млађих категорија Црвене звезде
Следећи текстКалендар Звездине 2022. године препун успеха