Звездини такмичари на три фронта

53

Црвена звезда је од старта сезоне 2022/23 па до одласка на зимску паузу одиграла 30 мечева у оквиру три такмичења на којима смо наступали, а чак 13 првотимаца нашег тима је забележило наступе и предводило црвено-беле на утакмицама домаћег првенства, Купа Србије и Лиги Европе.

Од дефанзиваца у ростеру Милоша Милојевића на три фронта наступали су Немања Милуновић, Радован Панков, Милан Родић и Марко Гобељић. Високи штопер наше екипе се током целе полусезоне носио са стаменим нападачима у свим такмичењима, а ваздушни дуели које је Милуновић извојевао су били од изузетног значаја. Упрскос тешкој повреди коју је задобио на летњим припремама на Златибору, познат као снажни ратник Радован Панков се опоравио и стигао да учествује у свим походина Звезде. Није потребно претерано трошити речи о доприносу Милана Родића који је незаменљива карика у дефанзивној линији нашег клуба годинама уназад те не чуди да је популарни Рода носио нашу екипу по левом боку целе јесени. Крај десне аут линије на три поља ангажован је био Марко Гобељић који нас је сјајним учинком подсетио на раније сезоне у црвено-белом дресу.

Конкуренција за централне позиције у нашем тиму је “паклена”, али ипак у исцрпљујућем првом делу полусезоне и великом броју сусрета већина фудбалера је играла запажену улогу. У Суперлиги Србије, националном купу и на међународној сцени су дејствовали Секу Саного, Кингс Кангва, Славољуб Срнић и Вељко Николић. Погоцима су се истакли летошње појачање из руског Арсенала из Туле – Кингс Кангва, као и Звездино дете – Вељко Николић. Голови ове двојице момака су постизани на ефектне начине и свакако ће остати упамћени у актуелној сезони Црвене звезде. Са друге стране, Славољуб Срнић и Секу Саного су били задужени за деструкцију игре фудбалера супарничких тимова који су излазили на мегдан нашем клубу, а свој задатак су извршавали на одличан начин.

Увек један од најстандарнијих сезонама уназад је Мирко Иванић, а тако је било и ове полусезоне. Миљеник наших навијача је у једном периоду кубурио са повредом, али се брзо вратио у строј и задужио титулу најбољег асистента екипе.

Нападачи Црвене звезде су уживали у периоду иза нас, с обзиром да смо били веома ефикасни на свим пољима игре. Крилне позиције Звезде су носили у три различита такмичења Александар Катаи и Стефан Митровић. Магија десетке црвено-белих није изостала те је вешти дриблер тренутно најбољи стрелац нашег тима, док је брзоноги Митровић дао велики залог за будућност и шеф струке Милош Милојевић полаже огромно поверење у момка рођеног 2002. године. Такође, наш двојац центарфора је забележио наступе на три фронта. Александар Пешић је одмах иза Катаија када су у питању голови и нема сумње да је повратник на адресу Љутице Богдана први избор за играча најближег голу ривала. Калифа Кулибали као новајлија који је последњи задужио Звездину опрему у претходном прелазном року је одиграо четири утакмице у домаћем шампионату, а поред тога две у Лиги Европе и једну у Купу Србије.

Наступи фудбалера Црвене звезде у три такмичење у јесењој полусезони 22/23:

1. Немања Милуновић – Суперлига Србије 13, Лига Европе 5, Куп Србије 1
2. Радован Панков – Суперлига Србије 4, Лига Европе 2, Куп Србије 1
3. Милан Родић – Суперлига Србије 15, Лига Европе 6, Куп Србије 1
4. Марко Гобељић – Суперлига Србије 14, Лига Европе 3, Куп Србије 1
5. Секу Саного – Суперлига Србије 12, Лига Европе 4, Куп Србије 1
6. Славољуб Срнић – Суперлига Србије 8, Лига Европе 5, Куп Србије 1
7. Кингс Кангва – Суперлига Србије 16, Лига Европе 4, Куп Србије 1
8. Вељко Николић – Суперлига Србије 4, Лига Европе 3, Куп Србије 1
9. Мирко Иванић – Суперлига Србије 15, Лига Европе 4, Куп Србије 1
10. Александар Катаи – Суперлига Србије 18, Лига Европе 6, Куп Србије 1
11. Стефан Митровић – Суперлига Србије 16, Лига Европе 5, Куп Србије 1
12. Александар Пешић – Суперлига Србије 15, Лига Европе 6, Куп Србије 1
13. Калифа Кулибали – Суперлига Србије 4, Лига Европе 2, Куп Србије 1

Претходни текстИза југа Маракане – Звездини петлићи владаоци шампионата
Следећи текстЗа крај 2022. године – Црвена звезда дочекује Барселону