Иза југа Маракане – Звездини петлићи владаоци шампионата

91

Генерација петлића Црвене звезде је јесењи шампион! Поводом учинка и развоја дечака рођених 2010. године велико задовољство је изнео шеф стручног штаба Звездиних бисера – Милан Миленковић.

Као и већина осталих категорија Звездине Омладинске школе петлићи нашег клуба су заузели прво место на табели на крају јесењег дела сезоне. Малишани који имају само 12 година су са 25 бодова лидери на табели, уз заиста сјајан учинак у виду осам победа и једне нерешене утакмице. Нема дилеме да су црвено-бели показали супериорну офанзиву са невероватних 79 датих голова, али са друге стране и гранитну одбрану са само два примљена поготка. На листи најефикаснијих предњачи Лав Радојевић који је већ поставио ненадмашан учинак са 25 голова, док га прати са 14 погодака Вук Југовић. Треба споменути Алексу Рајића који је девет пута тресао мреже ривала, односно Филипа Обрадовића коме је то пошло за руком у седам наврата.

Дефинитивно “лакша” полусезона у односу на ону коју смо играли на пролеће прошле такмичарске године, јер смо се тада састајали са годину дана старијим противницима. Веома доминантно смо изгледали на терену. Никада се нисмо издвајали по постигнутим головима или неким другим сегментима, али гол разлика је невероватна. Скоро 80 погодака смо постигли на 10 утакмица. Веома успешно. Такође, турнир на ком смо учествовали у Рашки је био највећи тријумф ове јесени. Освојили смо најјачи куп у Србији за 2010. годиште. Иза нас је веома успешних шест месеци – истакао је Милан Миленковић.

Сатисфакција поводом индивидуалног и тимског напретка присутна је код шефа струке селекције петлића Црвене звезде.

Лигу петлића у оквиру нашег годишта, тачније такмичења У12, смо одиграли одлично. Такође, поред турнира у Рашки смо се састали против старијих ривала на неколико пријатељских утакмица, где смо изашли из дуела са изразитим успехом. Подигли смо се тимски и индивидуално за још један ниво. Видећемо како ће такмичење изгледати после зимске паузе. Остаје питање да ли “излазимо” на велики терен и прелазимо на фудбал 11 на 11 – закључио је млади тренер.

Петлићи Графичара, који се такмиче у Лиги петлића групи Б, се налазе на петој позицији у шампионату. Укупно су фудбалери Дејана Шиљковића освојили 14 бодова, те смо на осам утакмица остварили четири победе, доживели два пораза и исто толико пута завршили меч нерешеним резултатом, уз гол разлику 28:10.

Претходни текстТема дана | Новогодишњим коктелом стављена тачка на нову успешну годину Звездине Омладинске школе
Следећи текстЗвездини такмичари на три фронта