Пао је Пао, Звезда близу пласмана у плеј-оф Еврокупа

111

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Панатинаикос у последњем, шестом колу групне фазе Еврокупа у Железнику; 70-64 (16-22, 25-8, 13-18, 16-16).

Идентичним резултатом као у Атини, овог пута у корист нашег тима, завршена је и утакмица у Београду. Црвена звезда је са скором 3-3 завршила групну фазу и направила велики корак ка пласману у плеј-оф. Потребно је да у последњем колу Несибе Ајдин, Бидгошч или Макаби из Ашдода не остваре победу.

Тако ће се поред прве две екипе из 12 група наћи и 8 најбољих трећепласираних екипа, по четири из обе конференције.

Предуслов за то била је победа Црвене звезде против Панатинаикоса, који је већ два коал пре краја обезбедио прво место и пласман међу 32 екипе. Притисак и морање су у првој четвртини учинили своје, Звезда није користила сигурне поене, продоре, било је доста грешака у организацији, што су гошће из Атине казниле за 2-12 након пет минута игре. Екипа Драгана Вуковића је успела серијом 6-0 да одговори, али је Панатинаикос контролисао разлику до краја и преко расположене Пинелопи Павлополу, репрезентативног плејмејкера, сачувао +6 на крају првих 10 минута, 16-22.

У другој четвртини је шампион Србије пробио баријеру, заиграо енергично, сигурније и окренуо утакмицу у своју корист. Кључне карике у две велике серије које су и преломиле сусрет, 9-0 а затим и 10-0, биле су Дуња Зечевић и Нађа Недељков. Нађа је тројком покренула прву серију, затим два пута у контри била сигурна, док је Дуња Зечевић уз украдену лопту и добре минуте у одбрани са две тројке сломила отпор гошћи. Александра Катанић је потврдила 41-30 за полувреме.

У трећем кварталу Црвена звезда је успевала да задржи разлику и вођство, и поред 9 поена Арике Картер (од 18 Панатинаикоса) и чињенице да у последња три минута, осим једног искоришћеног слободног бацања, нисмо видели поене, 54-46.

Панатинаикос се после нових поена Картерове приближио на 56-53, али су јако битне тројке постигле Наумчев и Богићевић, и одбиле и последњи налет противница, 62-55. У финишу, велики број техничких грешака на обе стране услед велике потрошње, Александра Катанић и Снежа Богићевић су одвеле Звезду на сигурних 68-61, које није угрозила ни тројка Екатерине Сотирију. Победу је потврдила са пенала Снежа Чолић за 70-64.

Снежана Богићевић 17 поена (9ск), Александра Катанић дабл-дабл учинак – 10 поена уз 10 скокова, по 8 су убациле Челси Хал и Нађа Недељков.

До краја године следе обавезе у ЖКЛС, прво за викенд меч против Радничког из Крагујевца, затим и заистали меч против Партизана 1953, а онда за крај године и меч са Краљевом у Баскет Ситију.

Сутра ће бити познати сви учесници плеј-офа Еврокупа, као и противници који ће се састати већ 5.јануара 2023. године.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 3, Хал 8 (4ас 1укл), Чорто, Милановић, Богићевић 17 (9ск 2ас 2укл 1блк), Зечевић 6 (2ск 1укл), Катанић 10 (10ск 6ас 1укл), Недељков 8 (1ск 1укл), Бојовић 6 (8ск 2ас 1укл), Јаковина 6 (2ск 1ас), Чолић 4 (3ас 2укл), Аифува 2 (2ск). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Армани (четвртак, 19)
Следећи текстЗвездино храбро срце није награђено подвигом