Звездино храбро срце није награђено подвигом

85

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Вашаш у реванш мечу осмине финале ЛЕН Еврокупа 11:7 (2:2, 3:2, 2:1, 4:2) на 25.мају, али нажалост, нису успели да се пласирају у четвртфинале.

Вашаш је успео да сачува пет разлике у последњем нападу. Имали су наши момци 11:6 на минут и тридесет секунди пре краја, затим и последњу прилику за петерце, последњи напад, који нису искористили.

Виђен је био Вашаша Бобана Никића и у Лиги шампиона, нису успели поред Бреше, после првог меча су били виђени и у четвртфиналу Еврокупа, овог пута срећа им се осмехнула.

Још једном је црвено-бели мађионичар, бриљантни стратег, најбољи на свету, Дејан Савић показао зашто је синоним за победника. У првих осам минута, и поред четири искључења, Звезда је окренула резултат головима Марковића и Суботића и анулирала гол Саве Ранђеловића. Успео је Сели-Раушер да изједначи на 2:2, 36 секунди пре истека времена.

Тамаш Седлмајер је искључен са правом замене, Марко Радовић је искористио играча више, али затим није Душан Васић петерац. Сава Ранђеловић поново поравнава резултат (3:3), Суботић и Басара доносе +2, а Батори у послдњем нападу свог тима постава 5:4.

Семан је вратио два гола разлике, а Владимир Мишовић додатно улио самопоуздање када је зауставио петерац Бенцеа Баторија. Имали су наши момци неколико прилика да се одлепе и крену ка победи и пролази, али нису искористили, што је казнио Негаев за 6:5. Ипак, Бојан Банићевић је донео 7:5 са играчем пред последњих осам минута.

Два брза гола Вукићевића и Танкосића додатно јачају наду, Конарик је успео да врати један гол назад, али је Душан Васић са два гола донео 11:6 и анулирао минус из прве утакмице. Суботић је искључен, Габор Лоринц постигао гол спаса и пролаза за Вашаш 1:28 пре краја. Звезда није успела да искористи последњи напад, чиме је нада, барем, за петерце сурово угашена.

Два гола Суботића и Васића, по један Танкосића, Марковића, Банићевића, Басаре, Вукићевића, Семана и Радовића.

Нажалост, нису црвено-бели награђени за велики труд, храбро срце и беспоштедну борбу. Фалила је подршка. До краја године остао је још само меч 9.кола Суперлиге против екипе НБГ Вукови.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВАШАШ 11:7 (2:2, 3:2, 2:1, 4:2)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Жулијен Бурже (Француска) и Веселин Мишковић (Црна Гора). Искључења: Црвена звезда 14, Вашаш 14. Петерци: Црвена звезда 1, Вашаш 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић 1, Суботић 2, Васић 2, Банићевић 1, Басара 1, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић, Радовић 1, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

ВАШАШ: Митровић, Бргуљан 1, Роланд, Ранђеловић 2, Конарик 1, Мезеи, Сели-Раушер 1, Негаев 1, Лоринц 1, Батори 1, Бедо, Седлмајер, Мишеи. Тренер: Слободан Никић

Претходни текстПао је Пао, Звезда близу пласмана у плеј-оф Еврокупа
Следећи текстРукометаши одбранили Куп Београда и обезбедили плеј-оф Купа Србије