Црвено-бели уз пуну халу траже нову победу против чврстог Жалгириса

96

Кошаркаше Црвене звезде након девете узастопне победе, већ током наредне недеље очекују још две велике утакмице, мечеви „дуплог кола“ против Жалгириса и Арманија.

Утакмице се играју у хали „Александар Николић“ са почетком у 19 часова.

Први меч који је на програму је против Жалгириса из Каунаса.

Интересовање навијача нашег клуба и свих љубитеља кошарке за ову утакмицу је огромно, а наше кошаркашке очекује крцата хала и велика подршка са трибина.

Мањи контигент карата се и даље налази у продаји на продајним местима нашег тикетинг партнера и онлине.

Након историјске победе у првом евролигашком вечитом дербију, и нова два бода у АБА лиги, црвено-беле очекује утакмица са јединим литванским представником Жалгирисом.

Оба тима дочекују ову утакмицу са идентичним скором 6-6, али наш тим се налази у великом налету и серији од 5 узастопних победа.

У досадашњим дуелима два клуба у ЕЛ који датирају још од 2015.године, Жалгирис је успешнији са 8 победа и 4 пораза. Последњи ме који је одигран у Каунасу решен је тек након продужетка победом Жалгириса 103:98.

Тренер КК Црвена звезда мтс Душко Ивановић: – Треба да приступимо овој утакмици као да нисмо имали ни једну победу до сада. Жалгирис екипа која је један од најтврдјих тимова у ЕЛ, играју заиста снажно, добру одбрану, стално су у контакту, добри у транзицији, контранападу. Никада се не предају, врло тешка екипа за играње – рекао је тренер Ивановић и на констатацију да гости долазе после два везана пораза, додао:

– Нико не размишља шта је било јуче, толико је утакмица. Лука Митровић је добио тај ударац у око, није добро и тешко ће бити у овој утакмици. Видећемо како се буде развијала ситуација са њим. Са Николом Ивановићем је добро, опоравља се, али су ту три ребра настрадала, реба то да зарасте…

Жалгирис долази без неколико важних играча: – Ништа то не утиче на нас, то је врло добра екипа, играће се 5 на 5, нема ту велике разлике. Кинан Еванс игра изванредно, момак који игра са карактером, 1 на 1, пик н рол, у одлучујућим моментима узима и даје те шутеве…одличан играч – рекао је Ивановић.

Немања Недовић: – Биће сигурно тврда утакмица, пратили смо их мало погледали утакмице, чврсти, играју добру обрану – једноставно добра екипа. Неће бити лако, али уз нашу добру форму, помоћ и подршку навијача, верујем да имамо све предуслове да дођемо до доброг резултата. Радујем се најавама да ће хала бити сутра пуна, очекујем добру атмосферу и једва чекамо да та утакмица почне.

Рецепт за Кинана Еванса од кога све полази у тој екипи: – Рецепт је једноставан – Бранко Лазић и Стефан Лазаревић. Имамо доста рецепата и играча за противничке најбоље играче, али сигурно да ће и тимска одбрана бити на високом нивоу што је потребно да дођемо до победе. Имамо самопоуздање, имамо добру форму, само то треба да преточимо у уторак на терен – рекао је Недовић.

КК Црвена звезда мтс апелује на све да дођу мало раније у халу како би се избегле непотребне гужве. Контроле на улазима ће бити врло детаљне,а овим путем апелујемо на све да навијају фер, спортски и коректно!

Будите уз црвено беле у уторак и четвртак да покушамо да уз крцате трибине и гласну подршку целе хале стигнемо до нових победа!

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Радуловићева полусезона
Следећи текстРезиме полусезоне омладинаца