Звездаши на каљењу – Радуловићева полусезона

58

Током јесени смо вас редовно извештавали о партијама Звездиних талената који се кале у другим клубовима, а утисак је да је највећу пажњу на себе скренуо Андрија Радуловић.

Крилни нападач је показао да је можда и најбољи фудбалер новосадске Младости. Он је на 18 мечева постигао четири гола (против Радника, Новог Пазара, Радничког из Ниша и Спартака), и показао да га веома мало дели од повратка у црвено-бели дрес. Верујемо да му је све било лакше уз класића Илију Бабића који је одиграо 12 утакмица, с тим да је нападача из Шајкаша добар део јесени мучила повреда. Још два фудбалера су се калила у Суперлиги и уписала много минута, реч је о Владимиру Лучићу који је током лета одиграо две утакмице за Звезду, а онда отишао у Чукарички где је наступио на 14 утакмица и постигао погодак у мечу са крагујевачким Радничким. Талентовани Петар Станић је незамењив у екипи Спартака, с обзиром на то да је одиграо укупно 18 утакмица током јесени, а памтиће се асистенција у мечу са Партизаном када су Суботичани однели читав плен из Хумске.

Неко ко иза себе има сјајну јесен је и дефанзивац Андреј Ђурић, који се нашао на интернационалној позајмици наступајући за Домжале. Био је неизоставни шраф одбрамбене линије словеначког тима, а на 16 мечева је успео да постигне и два поготка (против Радомља и Муре) и покаже да Звезда нема бригу када је реч о талентованим штоперима. С друге стране, Милош Гордић није успео током јесени да дебитује за АЕК Ларнаку, већ је углавном био на клупи кипарске екипе.

Двојац који се калио у ИМТ-у је такође био сјајан, а реч је о Николи Глишићу који је на 19 мечева постигао четири гола (против Рада, Вршца, Новог Сада и Трајала) и Александру Лукићу који је 13 пута наступио за лидера другог ранга такмичења у Србији.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (голман, 2000, АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (десни бек, 1999, ИМТ) – 19 утакмица и 4 гола
Александар Лукић (штопер, 2002, ИМТ) – 13 утакмица
Андреј Ђурић (штопер, 2003, Домжале) – 16 утакмица и 2 гола
Петар Станић (предњи везни, 2001, Спартак) – 18 утакмица
Андрија Радуловић (крилни нападач, 2002, Младост ГАТ) – 18 утакмица и 4 гола
Владимир Лучић (крилни нападач, 2002, Чукарички) – 14 утакмица и 1 гол
Илија Бабић (нападач, 2002, Младост ГАТ) – 12 утакмица

Претходни текстУбедљива победа одбојкашица у Обреновцу
Следећи текстЦрвено-бели уз пуну халу траже нову победу против чврстог Жалгириса