Црвена звезда добила историјски дерби у Арени!

66

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Партизан на гостујућем паркету резултатом 73:76 (20:11, 13:29, 19:14, 21:22) у првом евролигашком градском дербију.

Врло узбудљив чврст меч препун преокрета одлучен је фантастичном асистенцијом Вилдосе и тројком српског репрезентативца Немање Недовића на две секунде пре краја утакмцие!

Најефикаснији играч у редовима Звезде је био Недовић са 20 поена, док је одличну утакмицу одиграо Вилдоза са 14 поена и 6 асистенција.

Лош почетак утакмице наше екипе која није имала адекватан одговор на изузетно агресивну игру Партизана у одбрани. Домаћин је на старту меча направио серију 7:2, а врло брзо након тога се одвојио на двоцифрену предност (15:4). Велике проблеме нашим центрима у тим моментима је задавао Матијас Лесор који је покупио готово сваки Партизанов промашај и тако обезбеђивао екстра посед својој екипи у неколико наврата. Звезда је до краја четвртине успела да спусти разлику на једноцифрен број, те је ова деоница завршена резултатом 20:11 у корист домаћина.

Црвено-бели су са тотално другачијом енергијом започели наставак утакмице, те су се корак по корак враћали резултатски у меч. Наша екипа је рано направила серију 2:13 (22:24), којом је стекла прво вођство на мечу. Најзаслужнији за овај преокрет су били играчи са клупе који су успели да пронађу добру игру у нападу, уз врло чврсту одбрану. Средином четветине је одличну секвецу имао Добрић који је везао пет поена, прво тројком са 9 метара а након тога и полагањем (24:29). Црвено-бели су до краја четвртине одржавали ову предност, те нису ни једног момента дозволили Партизану да поново преузме контролу игре. Резултат на полувремену је био 33:40 у корист наше екипе, која је у овој деоници постигла чак 29 поена.

Најефикаснији играч у овом делу меча је био Недовић са 9 поена, док је Птрушев додао поен мање.

Прва петорка са почетка утакмице је отворила друго полувреме (Митровић уместо Кузмића), што је поново имало за последицу лошу игру наше екипе која се није сналазила. Партизан прави серију 13:4, те преокреће резултат поново у своју корист. Немања Недовић је у овим моментима држао наш напад, те је Црвена звезда највише захваљујући њему обезбедила минималну предност на крају ове деонице (52:54).

Изузетно узбудљива кошарка играла се у последњој деоници, где се играло кош за кош а екипе су се смењивале у вођству. Три минута пре ктаја деонице домаћин се ‘одлепио’ на великих шест поена разлике и чинило се да меч иде на њихову страну. Међутим, на сцену ступа маестрални Вилдоза који са своје две тројке поново враћа Звезду у меч (73:73). Последњи напад на мечу при нерешеном резултату припао је нашој екипи. Лука Вилдоза је направио себи простор за улаз, међутим одбрана се скупила те је у ћосшку остао сам Немања Недовић којег је аргентински плејмејкер видео, а онда је уследила спектакуларна тројка за победу (прва Немање на мечу). Резултат на крају 73:76.

КК Црвена звезда мтс: Холанд , Вилдоза 14, Лазаревић 2, Митровић 4, Лазић 3, Мартин 8, Добрић 9, Недовић 20, Марковић, Кузмић, Петрушев 10, Бентил 6;

Партизан: Пантер 15, Мадар 14

Црвено-беле већ за два дана очекује нови меч против Морнара у оквиру АБА лиге, док се следеће недеље игра дупло коло у Евролиги где ће наша екипа на свом паркету дочекати Жалгирис и Милано.

Претходни текстЗвезда ТВ | Светски шампиони – заувек!
Следећи текстЦрвена звезда је исписала историју (изјаве)