Одбојкашице Црвене звезде заустављене у Истанбулу

81

Вакифбанк – Црвена звезда 3:0 (25:15, 25:21, 25:9).

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у првом колу Лиге шампиона у Истанбулу од актуелног првака Европе Вакифбанке.

Са великим мотивом ушле су одбојкашице Црвене звезде у овај меч, бориле су се буквално до последње лопте, али су Паола Егону, Џансу Озбај, Зехра Гунеш и остале девојке из Вакифбанке биле изузетно јаке. Ипак, чак ни после изгубљеног првог сета, предаја није била у мислима изабраница Ратка Павличевића. Управо су у другој деоници црвено-белел девојке и пружиле најбољу партију на мечу у Истанбулу.

У другом сету Вакифбанк је повео са 7:2, али онда су се пробудиле наше одбојкашице, пре свега одлична је била капитен Ана Живојиновић. Искористиле су црвено-беле неколико грешака ривала, а затим су успеле да смање резултат на 12:10. Уследила је потом серија Вакифнаке, међутим на семафору је брзо писало 20:19.

Улазак Невене Сајић уз три везана поена, донео нову снагу одбојкашицама Црвене звезде. Међутим, поново је завршница припала искуснијој екипи. Егону је ушла у игру и одрадила оно што се од ње очекује и Вакифбанк је дуплирао вођство у сетовима.

У наставку је утакмице домаћи тим је у потпуности сломио отпор наших девојака. Брзо је екипа из Истанбула повела са 11:5, успеле су црвено-беле да смање предност, међутим то није било довољно. Уследила је серија од осам поена, коју је прекинула Адела Хелић на 18:7. Ипак, то је било све. Успеле су црвено-беле преко Ане Живојиновић и Денисове да забележе још два поена, па је трећи сет завршен са 25:9 у корист домаће екипе.

У Црвеној звезди најбоље су биле Божица Марковић и Ана Живојиновић које су имале по седам поена, док је Карина Денисова уписала шест.

Што се тиче Вакифнаке, најбоља је била Паола Егону са 17 поена, Зехра Гунеш је освојила 13, а Дерја Џебеџиоглу је имала 10.

Црвена звезда ће у другом колу дочекати Новару у Београду 20. децембра од 19 часова.

Претходни текстКК Црвена звезда мтс – Молимо надлежне органе да се званично огласе
Следећи текстПавличевић: Велико искуство за нас