Звезда убедљива на крају јесењег дела Суперлиге

75

Убедљивом победом над Машинцем резултатом 6:0 фудбалерке Црвене звезде су завршиле јесењи део сезоне.

Црвено-беле су до вођства стигле већ у 6. минуту голом Софије Сремчевић и показале Нишлијкама да се неће добро провести у Београду. На 2:0 повисила је Мина Чавић у 27. минуту, а у 33. се у листу стрелаца уписала и Нина Матејић. Два минута касније Мина Чавић је постигла свој други гол и са резултатом 4:0 се отишло на одмор.

Звезда је наставила у другом полувремену у истом ритму, а истакла се Анђела Крстић. Она је у 68. минуту постигла пети гол за црвено-беле, а у 85. минуту је поставила коначан резултат – 6:0.

Црвена звезда је на креју јесењег дела првенства заузела 2. место са 30 бодова, три мање од водећег Спартака који је непоражен у 11 одиграних кола. Суперлига Србије се наставља у марту наредне године, а у првом мечу у 2023. години Звездине даме ће гостовати Слоги у Земуну.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАШИНАЦ 6:0 (4:0)

Београд – Стадион: „Рајко Митић“ – југ вештачка трава. Судија: Јасмина Мицкоска. Стрелци: Софија Сремчевић у 6, Мина Чавић у 27. и 35, Нина Матејић у 33 и Анђела Крстић у 68. и 85. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Ђорђевић (Машинац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Алексић (Еремић од 76. минута), Н.Чавић, Шћепановић, Малијар (Аранђеловић од 46. минута), Квезада (Јестровић од 58. минута), Крстић, М.Чавић, Матејић, Сремчевић (Тенков од 46. минута), Миловић (Жарковић од 58. минута), Ђорђевић.

МАШИНАЦ: Станковић, Филиповић, Тодосијевић, С.Крстић (Ивановић од 80. минута), Миленковић, К.Крстић (Савић од 65. минута), Стевановић, Павловић, Ђорђевић, Поповић (Петровић од 89. минута), Милосављевић.

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети протутњали Лучанима
Следећи текстПобеда у Подгорици и наставак победничког низа