Црвена звезда поново организатор АНГТ турнира Евролиге

105

КК Црвена звезда мтс добио је поново организацију квалификационог Евролигиног турнира за јуниоре АНГТ.

Он ће и овога пута носити име трагично преминулог навијача Црвене звезде Марка Ивковића Јагоде.Турнир ће се одржати од 31. марта до 2. априла 2022. године у Београду.

Добијањем организације овог турнира 13.пут Евролига је још једном исказала огромно поверење које има у КК Црвена звезда мтс, и продубила сарадњу која траје већ више од једне деценије.

Подсетимо, овај турнир традиционално из године у годину окупља најталентованије јуниоре из свих делова Европе у Београду.

Из године у годину, АНГТ ”Марко Ивковић” подизао је лествицу квалитета организације, а бројне похвале из кровне организације Евролиге, као и феноменални утисци младих кошаркаша и тренера, који су касније постајали главни протагоности у сениорској конкуренцији, најбољи су показатељ да је Црвена звезда увек радила најбољи могући посао у организационом смислу. О томе говори и податак да су се у претходним годинама мењали градови организатори овог турнира, али су Црвена звезда мтс и Београд увек ту!

Црвена звезда је у такмичарском делу учествовала на свим досадашњим квалификационим турнирима, а осим што га је освајала више пута, освајала је и јуниорску Евролигу (Милано) и два пута играла финале (Мадрид и Берлин).

Екипе ће као и сваке сезоне бити подељене у групе А и групе Б, а две најбољепласиране обезбедиће своје место у полуфиналу. Освајач турнира обезбедиће своје место на Фајнал ејту који се игра у време одржавања Фајнал фора за четири најбоље екипе у Евролиги.

Поред КК Црвена звезда мтс ове године квалификациони турнири одржаће се у Минхену, грчкој Патри, и Задру.

Претходни текстПобеде јуниора и кадета, Влајић до индекса 52
Следећи текстКадети успешни против Железничара