Пораз од Југа за крај другог турнира Регионалне лиге

34

Ватерполисти Црвене зезде поражени су од дубровачког Југа трећег и последњег дана турнира Регионалне лиге на Бањици – 10:13 (1:5, 4:4, 2:1, 3:3).

Црвена звезда је наступила без Гаврила Суботића, а већ у првој четвртини црвене картоне добили су прво Бојан Банићевић, а затим и Душан Марковић, чиме је знатно отежан посао. Драстичне и дискутабилне одлуке црногорских арбитара одвеле су меч у другом смеру. Однос у искључењима (Црвена звезда 17, Југ 10), умногоме је утицао на развој меча у наставку.

Југ је у првом периоду игре стекао високих 1:5, разлика коју је контролисао до финиша. Имали су црвено-бели неколико прилика да се врате у меч, али су покушаје Ивана Басаре заустављали пречка и статива, једном и голман Попадић, а делује да је у контранападу Танкосић непрописно заустављен.

Звезда је успела да се приближи на минус два у другој четвртини, али је Франко Лазић са два гола осигурао мирну предност свом тиму. У трећем кварталу Басара и Гајић су успели да „повуку“ један гол разлике, али је у четвртој деоници Југ имао „плус 5“ до финиша. Владимир Мишовић је забележио неколико интервенција и одбранио петерац Фатовићу, а затим су Басара из петерца и Семан поставили коначних 10:13, док Родољуб Гајић није искористио последњи напад.

По 3 гола су постигли Басара и Семан, Вукићевић два, Танкосић и Гајић један. Црвена звезда је са је скором од три победе и два пораза на петој позицији, са девет бодова.

Трећи турнир Регионалне лиге на програму је у јануару 2023. године, а Црвена звезда ће се такмичити у групи чији ће домаћин бити Шабац, а противници уз домаћина бити и Нови Београд и загребачка Младост.

У среду наш тим очекује први меч осмине финала ЛЕН Еврокупа против Вашаша у Будимпешти.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈУГ 10:13 (1:5, 4:4, 2:1, 3:3)
Београд, базен: УСЦ „Вождовац“. Судије: Веселин Мишковић и Станко Ивановски (Црна Гора). Играч више: Црвена звезда 7(4), Југ 11(5). Петерци: Црвена звезда 1(1), Југ 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић 1, Марковић, Данковић, Васић, Банићевић, Басара 3(1), Вукићевић 2, Семан 3, Милојевић, Радовић, Ивановић, Фуштић. Тренер: Дејан Савић

ЈУГ: Попадић, Бурђелез, Фатовић 3, Звоно, Колак, Вукојевић, Биљака 1, Лазић 4, Кржић, Какарис 1, Гргуревић, Жувела 3, Јуришић, Мозара 1. Тренер: Вјекослав Кобешћак

Претходни текстНајвеће поверење Борјану и Катаију
Следећи текстРеми омладинаца