Звездини џудисти и џудисткиње на елитном такмичењу Лиги шампиона

80

За црвено-беле џудисте нема одмора. Тек што су завршили учешће у најјачем домаћем клупском такмичењу, Суперлиги Србије, где су по трећи пут одбранили трон, екипа Црвене звезде учествује у Лиги шампиона, елитном клупском џудо такмичењу чији је домаћин ове године Грузија. Екипа ЏК Црвена звезда, актуелни вицешампиони овог такмичења из Париза минуле сезоне, у град Гори, који ће угостити најбоље тимове Лиге шампиона стигли су са нескриивеним амбицијама.

На овогодишње издање Лиге шампиона стигли смо као другопласирани на ранг листи Европске џудо уније, што најбоље говори о нашим досадашњим резултатима. Са сребром из Париза прошле сезоне и две бронзе, сасвим сигурно да су нам амбиције јасне. Уверени смо да ћемо ако и увек пружити максимум на татамију – истакао је Милан Вујко, директор ЏК Црвена звезда.

Актуелни вицешампиони Европе на татами Палате спортова у Горију излазе у саставу Страхиња Бунчић, Филип Јовановић, Марко Сарић, Немања Мајдов, Рустам Орујев, Саид Молаеи, Бојан Дошен и Темур Ракхимов са тренерима Владимиром Јовичићем, Љубишом Мајдовим и Давидом Радуловићем. Женски део екипе предвођен Милицом Жабић, затим Надежда Петровић, Марица Перишић, Теа Тинтор, Андреја Лешки, Ђурђина Радмиловић, Теодора Ћопић и Анка Погачник са тренерима Николом Николићем, Андријом Ђуришићем и Немањом Николићем у Грузији ће дебитовати на елитном клупском такмичењу.

Сви клубови су дошли у изузетно јаким саставим и као и увек неће бити лако. Наш циљ је добро познат. Уверени смо да ћемо на најбољи начин као и увек бранити боје Црвене звезде и представљати нашу Србију на међународној спортској сцени – рекао је Владимир Јовичић, шеф стручног штаба, ЏК Црвена звезда.

Почетак такмичења у Лиги шампиона заказана су за 10 часова по локалном времену.

Претходни текстКатаијева јесен голова
Следећи текстУ продаји карте за утакмице са Партизаном и Виртусом