Букари четврти Звездин стрелац на Мундијалу у овом веку

94

Звездин тројац на Светском првенству, Ераковић, Борјан и Букари су добили прилику да бране боје својих репрезентација, али и представљају клуб за који наступају. Осман Букари је ту прилику искористио и већ на првом мечу репрезентације Гане на Мундијалу успео да постигне гол, а на тај начин и постане тек четврти Звездин стрелац на Светским првенствима у 21. веку.

Осман Букари је у Црвену звезду стигао овог лета, а сјајним партијама које је приказивао у црвено-белом дресу, на самом почетку сезоне је успео да освоји срца звездаша. Невероватна брзина је нешто по чему је репрезентативац Гане познат, али је на Светском првенству показао да погодак може да постигне и главом.

Репрезентација Гане је на старту Мундијала одмерила снаге са екипом Португала. Утакмица је завршена резултатом 3:2, а победу су однели изабраници Фернанда Сантоса. Упркос доброј игри екипа Гане није успела да дође до изједначења. Наду је навијачима афричке екипе при резултату од 3:1 вратио фудбалер Црвене звезде Осман Букари који је погодио главом, а касније имао сјану прилику да се и по други пут упише у листу стрелаца, међутим недостајало је мало среће репрезентативцу Гане, који је могао да израсте у хероја екипе.

Гол Османа Букарија је значајан и за наш клуб, с обзиром да је његов погодак тек четврти Звездиних играча на Светским првенствима у 21. веку. Голове су постизали пре Букарија и Хамину Драман, такође репрезентативац Гане, али и Никола Жигић на Мундијалу 2006. године, када је био прецизан на утакмици против Обале Слоноваче. Четири године раније је на Светском првенству у Јужној Кореји гол против Парагваја постигао Миленко Аћимовић који је у том тренутку био играч нашег клуба.

Претходни текстУ продаји карте за утакмице са Партизаном и Виртусом
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица