Велика победа над Макабијем у драматичној завршници!

77

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Макаби на свом паркету резултатом 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19,21). Велика борба, неизвесна завшница и трећа узастопна победа црвено-белих у Евролиги пред препуним трибинама и фантастичној атмосфери!

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Недовић са 12 поена, док је Хасан Мартин додао 11 поена уз 6 скокова.

Велика борба виђена је од самог почетка утакмице од стране обе екипе. Црвено-бели су изузетно добро отворили меч, што се огледало у раној предности наше екипе 13:7. Напад је добро функционисао а одбрана је била затегнута. Играче Црвене звезде је пратио висок степен концентрације све време, те се паметно користио сваки мали фаул како се противнику не би дозволили лаки поени. Велику енергију својим уласком је унео Џон Холанд који је брзо везао четири поена (17:10). До краја деонице се играло кош за кош, а тројком Филипа Петрушева уз звук сирене је постављен резултат 27:18.

Друга четвртина је прошла у знаку чвтсте игре и слабог нападачког учинка обе екипе. Кошарка у овом делу утакмице није била најлепша за гледање јер је било доста прекида и сецкања игре. За 10 минута игте постигнуто је укупно 20 кошева (9:11), док су црвено-бели успели да сачувају осетнију предност на полувремену 36:29.

Најефикаснији играч у овом делу утакмице је био Лука Вилдоза са 6 поена, док су по 5 додали Мартин, Бентил и Петрушев.

Звезда друго полувреме отввара јако лоше, те гости из Тел Авива серијом (2:10) долазе после дуго времена до вођства (38:39). Звезда је успела да одбије овај налет гостију, пре свега кошевима Недовића и Митровића, а сам финиш деонице је припао нашој екипи. Резултат пред последњу четвртину је био (50:47).

Одличан ритам утакмице био је присутан на почетку последње деонице, играло се кош за кош, а на семафору је био егал. Звезда је коначно успела да се одлепи на великих осам поена разлике на само пар минута пре краја меча (68:60) и чинило се да ће црвено-бели мирно привести утакмицу крају. Међутим, наша екипа је потпуно стала у нападу што је дало шансу гостима да се резуктатски врате у меч. Тако је и било, те је Макаби чак имао напад за победу, међутим изузетном одбраном Бранка Лазића над Лоренцом Брауном, кош наше екипе је остао сачуван. Велика победа, 69:68.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 4, Вилдоза 6, Митровић 8, Лазић, Мартин 11, Добрић 5, Ивановић 6, Недовић 12, Марковић, Кузмић 2, Петрушев 6, Бентил 9;

Макаби: Браун 23п, Соркин 16п, Небо 10п;

Нашу екипу у понедељак очекује први овосезонски дерби против Партизана у оквиру регионалне лиге, док у Евролиги црвено-бели дочекују Виртус у петак следеће недеље.

Претходни текстИза југа Маракане – Јуначки реми омладинаца са Валенсијом
Следећи текстЗвезда ТВ | Вместе!