Звезда преко Радничког до финала Купа Београда

94

Рукометашице Црвене звезде савладале су Раднички са Црвеног крста на Бањици, у градском класику полуфинала Купа Београда – 34:31 (17:12), и браниће пехар у финалу против РК Београд.

Протекле године преко Радничког до првог пехара у историји клуба, сада до финала и утакмице за пехар. Наставиле су у истом ритму изабранице Весне Бојковић и по крају јесењег дела сезоне Супер Б лиге, коју су завршиле са 9 победа из 9 утакмица.

Раднички је много боље ушао у утакмицу, повео 4:1, али су серијом 4:0 црвено-беле дошле до преокрета и прве промене вођства, (5:6). Александра Васић и Глорија Зелић донеле су другу промену, а трећу и последњу креирала је Звезда серијом 5:0, уз два гола Андрее Бонер, за 7:11 у 20.минуту, после гола Вање Ђорђевић. Раднички је покушао да се врати головима Нине Вукосављевић, али је узвратила Јана Момчиловић, која је поставила и 12:17 за полувреме.

Црвена звезда је у другом полувремену контролисала вођство, Мина Савић је била одлична на голу, али су Зорана Пенић и Маша Живковић донеле својој екипи само гол заостатка у 55.минуту. До последњег минута гледали смо гол за гол, али је Вања Ђорђевић са два гола потврдила победу 31:34 и пласман у финале.

Јана Момчиловић је са 8 голова предводила наш тим, Андреа Бонер је постигла седам, док су Јелена Кострешевић и меч винер, Вања Ђорђевић погодиле по 6 пута.

Црвена звезда ће 7. децембра играти у финалу против екипе Београда и имати прилику да крунише фантастичну полусезону и јесен одбраном пехара и пласманом у бараж Купа Србије.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 31:34 (12:17)
Београдхала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Лана Зрнић и Софија Петровић (Београд). Искључења: Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Раднички 4(4), Црвена звезда 1(1).

РАДНИЧКИ: Тара Марковић 1, Катић, Тамара Марковић, Мандић 3, Оровић, М.Тепша, Пењић 3, Игњатовић, Живковић 1, Вукосављевић 2, Радоњић 1, Милојковић, Тејић, Н.Тепша, Зелић 10(4), Васић 6. Тренер: Иван Мијатовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Конатар 2, Момчиловић 8, Бонер 7(1), Ђурковић 2, Ђорђевић 6, И.Крћа 1, Тасић, Цвијановић, А.Крћа, Кнежевић, Савић, Кострешевић 6, Андрић 2, Доровић. Тренер: Весна Бојковић

Претходни текстЦрвена звезда мтс – Макаби (четвртак, 17.30 часова)
Следећи текстТема дана | Звезду три играча представљају на Мундијалу