Одбојкашице Црвене звезде стале у петом сету у Лајковцу

41

Одбојкашице Црвене звезде после узбудљиве утакмице пуне преокрета поражене су од Железничара у Лајковцу. Прва два сета припала су домаћим играчицама, али су изабранице Ратка Павличевића успеле феноменалном игром да дођу до преокрета у друга два сета.

Чинило се да ће пети сет црвено-беле девојке решити у своју корист. Све до 4:4 играло се поен за поен, а онда су домаће играчице везале четири.Успеле су одбојкашице Црвене звезде да смање предност домаћих на 13:10, међутим није то било довољно за преокрет. Железуничар је на крају славио са 15:11.

У наредном колу Црвена звезда игра против Новог Сада.

Тара Таубнер, после утакмице са Железничаром била је разочарана крајњим исходом меча:

Честитала бих саиграчицама, али и Железничару на борбеној утакмици. Успеле смо да преокренемо резултат и изједначимо на 2:2 и одиграмо пети сет. Мало нам је попустила концентрација у петом сету и нисмо успеле да изборимо победу. Идемо даље окрећемо се наредној утакмици

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде после утакмице са Железничаром сумирао је утиске и рекао:

Честититам Железничару на заслуженој победи, али и мојим девојкама, јер су после 2:0 за домаћи тим показале карактер и довеле меч у егал. Очекивали смо да ће утакмкмица бити тешка. Мало смо лошије стартовали на почетку и дозволили противнику да игра своју игру. Доста су добро сервирале, једино позитивно је што смо успели да се вратимо у „живот“ после 2:0 и доведемо утакмицу до тога да до краја буде неизвесна. Негде на половини петог сета су одлучиле неке ситнице, детаљи. Опет, морамо да идемо даље и спремимо се за наредни меч.

Железничар – Црвена звезда 3:2 (25:14,25:20,10:25,19:25,15:11)

Хала Спортова у Лајковцу. Гледалаца: 500. Судија: Баланџић Александра и Радовановић Зоран).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Ивановић 20, Станојевић, Узелац 20, Антонијевић 3, Пакић (либеро), Станојевић 10, Стојановић, Велтман 9, А.Стојановић, Мадан 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 14, Ђурђевић (либеро), Матеска, Живојиновић 17, Марковић 10, Ћировић 2, Врцељ, Чанак 3, Стојић 11, Хелић, Родић 6.

Претходни текстЗвезда и Белопаланчани обележили век од рођења Рајка Митића
Следећи текстПолусезона јубилеја