Црвено-беле са максималним учинком у јесењем делу Супер Б лиге

39

Рукометашице Црвене звезде савладале су Топличанин у Прокупљу 34:28 (16:15) и са стопостотним учинком завршавају јесењи део сезоне Супер Б лиге.

Црвено-беле девојке су победиле свих девет противница у првом делу сезоне и заслужено са 3 бода предности у односу првог пратиоца, крушевачки Напредак, а 5 у односу на трећепласирани Срем, иду на јесењу паузу, која ће уследити после обавеза у Купу Београда.

У дуелу најефикаснијег напада и најбоље одбране, најбољег стрелца и најбоље оцењеног голмана, Црвена звезда је однела победе. Прво полувреме је протекло у игри гол за гол, уз три промене вођства. У 15.минуту капитен домаћег тима Данијела Кричак се повредила, није могла да настави утакмицу, и овом приликом јој желимо брз опоравак. Звезда је имала 13:15 у 27.минуту, али је Јелена Кострешевић успела да донесе 16:15 тринаест секунди пре полувремена.

У другом периоду, Звездине девојке су имале +4 (20:24) у 43.минуту, али је истом мером одговорио Топличанин за ново изједначење – 24:24. Уследила је победничка серија од пет везаних голова, три пута узастопно је погађала Вања Ђорђевић, два пута Кристина Цвијановић за 24:29, предност која је преломила утакмицу у корист лидера Супер Б лиге. И то је било то, Александра Крћа је успела да заустави Ољу Николић и Гергану Грозданову, а њене саиграчице мирно привеле утакмицу крају. Јелена Кострешевић је ставила тачку на меч голом тридесет секунди пре краја за 34:28.

Андреа Бонер, најбољи стрелац лиге, је била најефикаснија са 10 голова. Јелена Кострешевић је постигла 6, Кристина Цвијановић и Вања Ђорђевић, играчица утакмице, по 5.

Андреа Бонер је са 68 голова најбољи стрелац Супер Б лиге, док је Јана Момчиловић са 58 на деоби петог места. У првих десет стрелаца је и Кристина Цвијановић са 53 на деоби 10.места.

Црвену звезду очекује дуел против Радничког са Црвеног крста у полуфиналу Купа Београда, а затим, надамо се, и финале (7.децембар) и одбрана пехара за круну одличне јесени.

ТОПЛИЧАНИН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:34 (15:16)
Прокупљехала: „др Зоран Ђинђић“. Гледалаца: 300. Судије: Јован Цветковић и Лука Петровић (Ниш). Искључења: Топличанин 8, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Топличанин 7(5), Црвена звезда 6(4).

ТОПЛИЧАНИН: Драшковић, Марија Станковић 2, Мила Станковић, Бјелић 1, Милошевић 1, Кричак, Митић 1, Ваван, Телечки 3, Грозданова 4(1), Николић 12(4), Атанасковић, Трифуновић 4, Шејић, Здравковић, Миловановић. Тренер: Владимир Јанковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић 1, Конатар, Момчиловић 4, Бонер 10(3), Ђурковић 1, Ђорђевић 5(1), И.Крћа 1, Тасић, Цвијановић 5, А.Крћа, Кнежевић, Савић, Кострешевић 6, Андрић, Доровић 1. Тренер: Весна Бојковић

Претходни текстЗвездини џудисти у финалу Суперлиге
Следећи текстШестица Звезде у Марибору