Ватерполисти ремизирали са Радничким

70

У оквиру дербија 5.кола Суперлиге на Дорћолу Црвена звезда и крагујевачки Раднички поделили су бодове – 9:9 (1:2, 2:3, 3:2, 3:2).

Утакмица је од самог почетка била изузетно чврста и неизвесна. Гости су у већем делу меча водили, имали и три гола предности, али су црвено-бели у финишу умало креирали велики преокрет.

У првој четвртини Раднички је два пута води головима Укропине, да би већ на старту друге четвртине отишли на „плус два“, преко Радуловића, (3:1).

Звезда се вратила у меч преко Банићевића и Радовића (3:3), али је Раднички до полувремена вратио два гола разлике, головима Лукића и Врлића, (3:5).

При резултату 3:5 Танкоси не користи петерац, а Станојевић је погодио за највећу предност (3:6), али је убрзо уследио одговор Црвене звезде која на уласку у последњи минут долази до новог изједначења, (6:6). Ипак, Вицо је погодио уз звук сирене за 6:7.

Лукић је поново одвео Раднички на два гола предности (6:8), али је Звезда поново одговорила. Добра реализација напада са играчем више и три узастопна гола донели су преокрет 9:8, два и по минута пре краја. Изједначио је Вицо (9:9), минут и 46 секунди пре краја, после чега ривали нису искористили по два напада, па је нерешен резултат остао на снази.

Најефикаснији био је Марко Радовић са три гола, два пута је погађао Душан Васић, Вељко Танкосић, Вук Милојевић, Лукас Семан и Бојан Банићевић по једном.

Црвена звезда гостује у Нишу у наредном колу, а затим следи други турнир Регионалне лиге на Бањици. Месец се завршава првом утакмицом осмине финала ЛЕН купа у Будимпешти против Вашаша.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 9:9 (1:2, 2:3, 3:2, 2:1)
Београд, базен „25.мај МГМ“. Судије: Раковић и Балажевић. Искључења: Црвена звезда 12, Раднички 13. Петерци: Црвена звезда 2(1), Раднички 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић, Васић 2, Банићевић 1, Басара, Вукићевић, Семан 1, Милојевић 1, Радовић, 3, Ивановић, Данковић. Тренер: Дејан Савић

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић, Станојевић 1, Јанковић, Антић, Вицо 2, Укропина 2, Познановић, Пљеванчић, Радуловић 1, Лукић 2, Врлић 1, Тодоровски, Гавриловић. Тренер: Урош Стевановић

Претходни текстЧукарички – Црвена звезда 0:2 (0:1)
Следећи текстМилојевић: Још једном показали да смо најбољи