Звезда свеукупни првак Србије у кросу

110

Атлетичари Црвене звезде у готово свакој узрасној категорији успели су да освоје екипну медаљу у кросу, као и да поред тога наши атлетичари остваре одличне резултате у појединачним конкуренцијама.

У конкуренцији сениорки екипно је освојена вицешампионска титула, а великог удела имала је сребрна медаља Норе Тркље која је фантастично истрчала трку на осам километара и позиционирала се иза легендарне Оливере Јевтић. Сребрним одличјем окитила се резултатом 30:28.

Високу шесту позицију заузела је Слађана Стаменковић, а њен резултат био је 35:07.

Сјајну форму показала је и Ивана Василић која је била раме уз раме током трке са осталим такмичаркама и са дванаесте позиције помогла укупном пласману Звезде са 39:59.

У сениорској конкуренцији бронзану медаљу освојили су Милош Јапунџић који је 10км истрчао за 37:30, Дарко Марисављевић са 40:52 и Лука Олујић који је трку завршио за 43:03.

Наше златне млађе сениорке предводила је Катарина Милосављевић које је злато на шест километара освојила са 22:51, бронзана је била Тамара Весковић са 33:25, а четврто место заузела је Ана Ђоровић са 36:56.

Златни низ наставили су и јуниори у обе конкуренције.

Наталија Грујић била је вицешампионка на четири километра са 14:51.

Милици Томашевић замало је измакла бронза, али је имала сјајну трку иза себе на 16.03.

Уна Мрђеновић била је осма са 21:31, а Анђела Кондић позицију иза са 22:54.

У јуниорској конкуренцији Филип Недељковић предводио је сјајну мушку екипу освојивши бронзу на шест километара са резултатом 20:31. Борис Мојса био је шести са 22:42, док је две позиције иза њега био Стефан Милосављевић са 23:16.

Пионирке и пионири такође су били на победничком постољу.

Тара Вучковић освојила је сребрну медаљу у трци на 1.5км са 5:03, док је њена другарица из групе Јана Рајић била четврта са 5:18. Милица Глоговац и Неда Милатовић такође су допринеле освајању златне медаљу у екипној конкуренцији.

Алекса Средојевић био је седми на два километра са 7:30, док су Милутин Камаљевић са 7:57, Алекса Радовановић са 8:38 и Вук Перишић са 9:07 својим пласманима помогли освајању медаље.

Млађе пионирке вицешампионке.

Елена Владушић у трци на један километар заузела је пету позицију у јакој конкуренцији са резултатом 3:43. Позицију иза ње била је Петра Василић са само четири секунде заостатка. Укупан успех побољшала је и Дуња Спасић са резултатом 4:02.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима који су показали како све бори за тим и екипу поред индивидуалног наступа.

Претходни текстПешић: Три победе у седам дана уливају самопоуздање
Следећи текстРендулић: Велике утакмице стварају играче