Рендулић: Велике утакмице стварају играче

60

Јуниори нашег клуба у уторак од 18 часова у Холандији играју против АЗ Алкмара прву утакмицу у оквиру другог кола Лиге шампиона за младе. Шеф стручног штаба омладинске селекције Црвене звезде – Зоран Рендулић је изнео очекивања пред један од најважнијих сусрета у актуелној такмичарској сезони.

Играмо против озбиљне екипе, сигурно у рангу, ако не и јаче од Спортинга из Лисабона против којег смо одмерили снаге на последњој утакмици. Самим тим што нису директно учесници Лиге шампиона преко првог тима, већ као шампиони Холандије довољно говори о њима. На терену се препознаје озбиљан систем и види се да знају шта раде у сваком моменту. Чекају нас две преозбиљне утакмице. Очекивања од првог меча јесу да имамо активан резултат за реванш,и то је превасходни циљ. Сигурно да ћемо боље упознати противника, иако смо их доста анализирали, али све се боље види када одиграмо утакмицу међусобно. Велики је тест пред нама, највећи у овој години. Урадићемо све да будемо прави такмичари. Желимо да до последњег минута двомеча будемо егал у резултатском смислу и техничко-тактичком плану. Биће тешко, али покушаћемо да играмо нашу игру као и до сада – рекао је Рендулић.

Некадашњи штопер Црвене звезде ће моћи за дуел са холандским представником да рачуна на велики број играча, уз три фудбалера која редовно конкуришу за састав у сениорском тиму нашег клуба.

Имаћемо помоћ од наша три првотимца – Николе Станковића, Стефана Лековића и Јована Мијатовића. Сигурно ће донети озбиљан квалитет. Помоћи ће момцима, али и себи с обзиром на то да немају велику минутажу у првом тиму. За њих је ово озбиљна провера, као и за све. Ово је велика позорница и на озбиљним утакмицама се праве играчи и израстају у праве сениоре који прелазе у први тим – закључио је Рендулић.

Стручни штаб црвено-белих јуниора, на челу са Зораном Рендулићем, је на пут повео 22 фудбалера: Јован Миладиновић, Богдан Маринковић, Коста Недељковић, Борис Матић, Стефан Лековић, Немања Видојевић, Алексеј Вукичевић, Лука Стојсављевић, Петар Граоња, Лазар Мајсторовић, Лука Лечић, Лазар Ђурић, Никола Станковић, Матеја Радоњић, Игњат Брајић, Лука Бошковић, Млађан Иванковић, Стефан Миладиновић, Иван Никчевић, Стефан Радујко, Давид Ивић и Јован Мијатовић.

Претходни текстЗвезда свеукупни првак Србије у кросу
Следећи текстЧовек звани гол – Александар Пешић