Човек звани гол – Александар Пешић

62

Запамтиће публика у Нишу, иако га већ добро зна, свог суграђанина Александра Пешића који је са два гола и то једним у надокнади, на последњем нападу на мечу, донео три бода Црвеној звезди, утисак је можда и најважнија када је реч о досадашњем делу Суперлиге.

Нема дилеме, када Пешић постигне гол у првенству – Звезда побеђује, а популарни Шиља се претплатио на пробијање бункера. Пешић је својим погоцима директно донео девет бодова Звезди, јер су његови голови били за победу против – Новог Пазара (1:2, погодио у 88. минуту), Напретка (1:0, погодио у 68. минуту), као и Радничког синоћ (1:2, погодио у 68. и 90. минуту). Такође, ту је и меч са Војводином који смо решили у нашу корист резултатом 0:2, а Пешић је погодио и довео нас у вођство у 52. минуту, тако да се може рећи да је и у том мечу успео да сломи ривала у правом тренутку. Пешић је погодио и у победи над Вождовцем резултатом 4:0, као и у Европи, у двомечу против Макабија из Хаифе. Прецизан је био и против Ференцвароша, али је гол поништен због играња руком. Све у свему, Црвена звезда има нападача и то каквог!

Ипак, није ово изненађење, с обзиром да се и даље прича о његовом претходном мандату и готово савршеној сезони. Подсетимо, сјајни шпиц је у сезони 2017/18 на укупно 51 мечева постигао 29 голова и уписао 21 асистенцију. У актуелној такмичарској години је на 20 утакмица постигао осам голова и уписао четири асистенције, али је утисак да Пешић доноси далеко више од пуке статистике.

Претходни текстРендулић: Велике утакмице стварају играче
Следећи текстЗвездини бисери – Кадети бројали до седам, пионири до девет