Тријумф Звездиних кадета на Меморијалу „Милош Остојић“

87

Звездини кадети тријумфовали су на другом међународном меморијалном турниру „Милош Остојић“ који је одржан у спортској дворани у Источном Сарајеву уз учешће 700 такмичара из шест земаља.

Меморијал “Милош Остојић” већ другу сезону одржава се у заједничкој организацији клубова Рандори из Источног Новог Сарајева и Спарта из Источне Илиџе.

Слика све говори. Пуна хала деце и спортиста значи испуњен циљ, стварно смо задовољни -рекао је Стефан Мајдов, организатор турнира.

– Није ствар само у квантитету него и у чињеници да имамо квалитетне борце. Првенствени циљ нам је да промовишемо џудо али и да сачувамо успомен на трагично преминулог џудисту Милоша Остојића, чији је допринос у развоју овог спорта код нас био огроман.

На Меморијалу такмичење се одвијало на шест татамија, док је правду делило 12 арбитара.

Од 12 судија пет је интернационалних, што показује да је реч о спортском догађају највишег нивоа– закључио је Стефан Мајдов.

Звездини кадети још једном су испунили очекивања и у богату ризницу у Љутице Богдана додали трофеје за најуспешнију екипу за кадеткиње и кадете.

Увек тежимо одличном резултату и срећни смо јер су наши млади такмичари још једном потврдили квалитет. Турнир је одлично организован И конкуренција је одлична што је најважније – истакао је Владимир Јовичић, шеф Стручног штаба ЏК Црвена звезда.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што Међународни меморијални турнир „Милош Остојић“ одржава и истакао да се с правом може рећи да џудо „станује“ у граду Источно Сарајево. Уз организаторе турнира клубове „Рандори“ и „Спарта“, на такмичењу учествује и „Фамос“ из Источне Илиџе који је најупсјешнији у Републици Српској за 2022. годину што с правом Источно Сарајево сврстава у прави град спорта.

Претходни текстЦрвена звезда предводи дигиталну револуцију
Следећи текстМилојевић: Желимо да диктирамо темпо и победимо