Рекорд Маракане – 110 хиљада гледалаца

55

Фудбалери Црвене звезде се у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе састају са мађарским Ференцварошем, а звездашка јавност и данас памти легендарни меч из 1975. године, када је у оквиру реванш утакмице полуфинала Купа победника купова Звезда угостила мађарски тим, а на трибинама је било присутно чак 110 хиљада гледалаца!

Та утакмица, заувек ће остати уписана у историју Црвене звезде, као најпосећенија икада и то не само у нашој земљи, већ у региону. Процењено је да је тог дана кроз капије Маракане прошло 110 хиљада љубитеља фудбала, чиме је постављен рекорд који ће тешко икада бити срушен.

Ференцварош је тада прошао у финале укупним резултатом 4:3, иако су очекивања била мало другачија. И пред овај сусрет, влада велика еуфорија, а нема сумње да нас очекује спектакл.

Звездашка јавност верује у победу, а за то је неопходно да трибине Маракане буду испуњене до последњег места, баш као што је то било 1975. године. Ипак, тај 23. април ће заувек остати златним словима уписан у богату историју Црвене звезде и тај рекорд ће се заувек памтити.

Претходни текстПрва шампионска титула Голф клуба Црвена звезда
Следећи текстЗвездаши на каљењу – Првенац за Глишића