Прва шампионска титула Голф клуба Црвена звезда

635

У организацији Голф асоцијације Србије, а уз помоћ Голф клуба Центар и Голф клуба Ада, по први пут одржано је историјско Државно екипно аматерско првенство Србије у голфу, 1. и 2. октобра 2022. године, у мушкој и женској сениорској категорији.

Поред великог броја учесника, Црвена звезда се истакла као клуб са највише играча и тимова, а на крају, показало се, и са највише успеха, у чему се огледа као најорганизованији и најмасовнији клуб уз подршку „Turkish Airlines“-а и „Квантум спорта“. У мушкој конкуренцији, учешће је узело петнаест тимова, од којих су пет Голф клуба Црвена звезда. Остале тимове формирали су Голф клуб Центар, Голф клуба Ада и Голф клуб Нови Сад. У женској конкуренцији учествовало је пет тимова, два тима Голф клуба Црвена звезда и по један тим Голф клуба Центар, Голф клуба Ада и Голф клуба Нови Сад.

Прво коло турнира одржано је 1. октобра на теренима Голф клуба Центар у Жабљу, док се друго, завршно, коло одиграло у Београду, на теренима Голф клуба Ада.

Голф клуб Црвена звезда се истакла у обе конкурентне категорије и освојила прво и треће место у мушкој категорији и друго место у женској.

Први тим Голф клуба Црвене звезде који су чинили Александар Фланђунис, Владимир Данковић, Радомир Белошевац и Бранислав Јерговић и овог пута је показао доминацију освојивши прво место, а њихов резултат је био на завидном нивоу (тотал 65, пар +43, Хцп 8.7). Посебно се истакао Бранислав Јерговић који је одиграо ПАР терена што је резултат на професионалном нивоу. Други тим Голф клуба Црвена звезда који су чинили Дејан Симић, Коста Гинић, Милан Ранђић и Дамир Баралић, одиграо је најбољу партију другог дана турнира, међутим недовољно да надокнаде недостатак из првог дана, те су заузели треће место. Резултати говоре да су управо мали бројеви одлучивали о коначном пласману (тотал 68, пар +40, Хцп 11.3).

Први женски тим Голф клуба Црвена звезда чиниле су сјајне Ана Симић, Ива Чепић и Светлана Ранђић које су коначним резултатима донеле клубу друго место (тотал 18, пар +54, Хцп 25.4).

Спортско друштво Црвена звезда честита такмичарима, стручном штабу и менаџменту Голф клуба Црвена звезда на историјском успеху.

Претходни текстЕраковић: Навијачи дођите да испунимо Маракану
Следећи текстРекорд Маракане – 110 хиљада гледалаца