Дејан Деки Савић – Лидер за пример

146
Дејан Савић

пише: Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда

Садашњи тренер Ватерполо клуба Црвена звезда и доскорашњи селектор репрезентације Србије јесте у правом смислу тих речи – Лидер за пример.

Био је то и као играч, потврдио је то и као селектор и потврђује то као тренер. И не само као тренер, већ и као човек и спортски педагог. Својим искуством доприноси јединству које се зове Црвена звезда. Непосредан и директан, о томе је говорио и на првом „Звездином форуму“.

Не улазећи у професионалне разлоге и личне мотиве одлуке да након десет година, колико је са ивице базена водио репрезентацију Србије, место селектора препусти неком другом, Спортско друштво Црвена звезда безрезервно подржава рад, методе и визију развоја ватерпола, којима је Дејан Савић посвећен.

Осећамо се привилегованима, што ће Деки то наставити у нашем клубу и нашем друштву у пуном капацитету, посвећености и концентрацији.

Као играч, Деки је био „човек тима“, као тренер и селектор увек је све заслуге за победе и успехе приписивао тиму, а одговорност за поразе и неуспехе прихватао без оправдања и објашњења.

Звездан Терзић

То могу само велики. Мерило величине човека је способност прихватања одговорности. Прихватајући се функције селектора репрезентације Србије 2012. године, Деки је рекао: „Част. Обавезе. Одговорност. Знам шта је српски ватерполо и какве резултате жели да има. Очекујем подршку, радићу најбоље што могу“.

Деки, урадио си и више него што је било могуће. Дуго би трајало набрајање… Ми, твоји звездаши, не заборављамо када си као тренер нашег ватерполо клуба 2013. године освојио све… И Првенство Србије и Куп Србије и Лигу шампиона и Суперкуп Европе…

Зато смо срећни да си ту – међу нама и са нама, са својима и међу својима. И што својим искуством и на свој начин доприносиш јединству које се зове Црвена звезда.
Ми звездаши знамо да подршка није само аплауз, када се слави победа.

Зато Ти у име наше црвено-беле спортске породице, дуговечне и многобројне захваљујемо за све што си учинио за српски ватерполо и подржавамо у свему што радиш и што ћеш урадити за наш ватерполо клуб и наше спортско друштво.

За нашу Црвену звезду.

Звездан Терзић
председник УО СД Црвена звезда

Претходни текстФК Црвена звезда озваничила сарадњу са СОС Дечија села Србија
Следећи текстТина Јаковина пето појачање шампиона