ФК Црвена звезда озваничила сарадњу са СОС Дечија села Србија

79

ФК Црвена звезда је још једном показала хуманост на делу, с обзиром на то да смо потписали уговор до 30. јуна 2023. године и тако озваничили сарадњу са хуманитарном организацијом СОС Дечија села Србија, на основу које ћемо одређени приход од различитих артикала из Ред Стар шопа донирати за подршку деци и породицама којима је помоћ потребна.

Председник Црвене звезде, Светозар Мијаиловић истакао је да је изузетно поносан због тога што је наш клуб веома ангажован када су овакве акције у питању.

Црвена звезда је друштвено-одговорна организација и веома смо ангажовани у акцијама солидарности у последњих неколико година. Ова мисија је изузетно важна, јер је везана за децу и породицу, а породица је основа сваког друштва, док су деца наша будућност. Ако у то не улажемо и ако на то нисмо највише осетљиви и у том смеру ангажовани, онда се перспектива друштва доводи у питање. Због тога се укључујемо у ову хуману акцију, која почиње баш данас када и дечија недеља и надамо се да ће је сви звездаши подржати. Надам се да ће нашим примером кренути и други, те да ће акција попримити шире размере и код других спортских колектива и организација које могу да допринесу. Кад погледамо све оне активности које су усмерене према деци, а тичу се Црвене звезде можемо бити у потпуности задовољни. Подсетио бих да имамо акције које су фокусиране на младе звездаше, оне које се од рођења учлане у клуб и да према њима имамо посебан однос, а њихово присуство на утакмицама је потврда да од најмлађег узраста треба развијати љубав према спорту и Црвеној звезди. Те вредности које се развију, много значе у животу деце, њихових родитеља и породице.

Директорка фондације СОС Дечија села Србија, Весна Мраковић истакла је да су спорт и породица нешто што увек иде заједно, те се захвалила нашем клубу на акцији.

Изузетна ми је част и задовољство што ову сарадну почињемо данас, када креће дечија недеља. Спорт, фер плеј, хуманост и друштвена солидарност увек треба да иду под руку, а овог пута су се поклопиле и са веома важним животним вредностима, а то су очување породице и подршка деце. Чврсто верујемо, а сигурна сам да нам се ту визије преклапају, да наша будућност лежи у деци и очувању здраве породице. Донације које ћемо добити кроз сарадњу биће усмерене на подршку наших осам центара који раде са породицама које се суочавају са одређеним тешкоћама због којих постоји ризик да деца буду издвојена и смештена у алтернативну бригу. Желимо да помогнемо тим породицама да превазиђу кризе, а оне су понекад веома тешке. То су породице које се суочавају са брачним и партнерским дисфункционалностима и немају развијен родитељски капацитет, са екстремним сирмошатвом, насиљем и болестима. Помажемо им да превазиђу кризу и да деца остану у безбедном и подстицајном окружењу, најбољем месту за њих, а то је породица. Позивамо све звездаше, али и све оне којима су спорт, фер плеј и вредности као што су породица на срцу да се укључе и помогну, како нама, тако и својим заједницама и срединама, јер је та помоћ изузетно потребна и само мали допринос је довољан да се много живота промени на боље. Хвала Црвеној звезди и свима који ће се укључити у акцију.

Подсетимо, донације ће функционисати на следећи начин:

Од свих продатих привезака – 10 динара;

Од свих продатих капа, качкета и шалова – 50 динара;

Од свих продатих овосезонских дресова – 100 динара иде за програме подршке деци и породици које спроводе СОС Дечија села Србија.

Претходни текстКарте за Ференцварош у продаји
Следећи текстДејан Деки Савић – Лидер за пример