Звездини стонотенисери максимални на 1. турниру Суперлиге Србије

114

Нова сезона за стонотенисере и стонотенисерке Црвене звезде је почела. Одржани су први турнири Суперлига Србије у СЦ „Ковилово“ у Београду, где су сениори остварили све четири победе, а сениорке су имале скор од једног тријумфа и три пораза.

Црвено-бели су стартовали против Бачке Паланке коју су убедљиво савлдали са 4:0. Две победе од по 3:0 остварио је Никола Стругаревић, а по једну победу од по 3:1 су имали Мухамед Абас и Марко Рех Далдосо. Следећи ривал нашим стонотенисерима био је Партизан. Повео је „вечити ривал“ победом Ендика Диеза над Марком Јевтовићем од 3:2, али је Стругаревић истим резултатом славио против Марка Дурана и изједначио резултат. Далдосо је такође са 3:2 победио Милошевића и донео Звезди преокрет, да би Јевтовић против Дурена резултатом 3:0 и Далдосо против Диеза резултатом 3:2 донели нашем тиму тријумф над Партизаном од 4:1.

У недељу је први ривал била екипа Медијане која је савладана са 4:0. Нешто тежи задатак на почетку дуела имао је Италијан Далдосо који је са 3:2 славио против Габровског. Потом су Стругаревић, Јевтовић и поново Рех Далдосо са по 3:0 савладали своје ривале и освојили нова два бода за Црвену звезду. У последњем сусрету на првом турниру Суперлиге Србије црвено-бели су одмерили снаге са Банатом. Далдосо и Јевтовић су максималним победама донели прва два поена на страну нашег тима, а Ђилас је савладао Стругаревића са 3:2 и на тај начин смањио вођство црвено-белих. Ипак, Јевтовић и Далдосо су поново били успешни и тако су донели победу Црвеној звезди која има максималан учинак после првог турнира, односно након четири кола.

Звездине стонотенисерке имале су тежи задатак. У првом дуелу против екипе Обилић Алева пружиле су добру партију, водиле са 3:2, али су на крају поражене са 4:3. Наредни ривал била је Сента коју су црвено-беле савладале са 4:2. У недељу је Црвена звезда играла против ТСЦ-а и Јосипа Колумба и оба меча је изгубила са 4:0.

На првом турниру Суперлиге Србије за женску екипу Црвене звезде наступиле су Ката Тот, Душица Тодоровић, Катарина Лаура Михајлов и Миња Владимиров.

Други турнир Суперлига Србије за сениоре и сениорке биће одржани 29. и 30. октобра такође у СЦ „Ковилово“ у Београду.

Претходни текстКатарина Ђурђевић поставила пионирски рекорд у шестобоју
Следећи текстФостин Аифува четврто појачање Црвене звезде