Звездини јуниори бројали до пет

81

Омладинци Црвене звезде су савладали Вождовац на гостујућем терену са 5:0 у оквиру осмог кола првенства. Голгетерски су били настројени фудбалери Зорана Рендулића, а у листу стрелаца уписали су се Немања Мотика у два наврата, Алексеј Вукичевић, Никола Станковић и Давид Ивић.

Вождовац – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Стадион: “Стадион Вождовац”.

Судија: Данило Јеренић.

Стрелци: Мотика у 60. и 87, Вукичевић у 31, Станковић у 38, Ивић у 91. минуту.

Жути картони: Андрија Лазаревић (Вождовац), Алексеј Вукичевић (Црвена звезда).

Вождовац: Раконић, Драгићевић, Живковић, Јоргановић, Мандић, Зечевић, Јеленић (од 65. Николић), Пузовић (од 77. Веселиновић), Додић, Митровић (од 59. Петровић), Лазаревић (од 65. Малиш).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић (од 68. Радоњић), Марић, Лечић, Вукичевић (од 73. Стојсављевић), Видојевић (од 57. Брајић), С. Миладиновић (од 46. Матић), Станковић (од 68. Ђурић), Ивић, Пиргић, Мотика.

Иако су домаћи први запретили, брзо је Црвена звезда наметнула свој стил и темпо игре. Ређале су се прилике преко Мотике, Стефана Миладиновића и Ивића, али је мрежу ривала начео Алексеј Вукичевић у 31. минуту. Са ивице казненог простора гађао је момак рођен 2005. године и веома прецизним ударцем уз помоћ оквира гола довео нашу екипу у вођство. Само седам минута касније црвено-бели увећали су предност. Капитен Црвене звезде – Никола Станковић је шутирао са преко 20 метара и уз нешто слабију интервенцију Раконића успео да постигне погодак за 0:2.

У другом полувремену играчи Зорана Рендулића су у потпуности решили питање победника. Играо се 60. минут када је Коста Недељковић одличним центаршутем у “трепавицу” погодио Немању Мотику који је главом затресао мрежу. Уследио је нешто мирнији период игре све до финиша меча. Поново је Мотика био стрелац, али улога асистента припала је Стефану Пиргићу. Десетка наше екипе је у 87. минуту оштрим додавањем у петерац проиграла Мотику коме није било тешко да погоди гол са неколико метара. Коначан резултат 0:5 поставио је Давид Ивић у 91. минуту оштрим шутем унутар шеснаестерца за свој први гол у дресу Црвене звезде.

Претходни текстЗвездаши за СОС Дечија села Србија
Следећи текстЦрвена звезда друга на Меморијалу „Драган Шакота Шале“