Црвена звезда друга на Меморијалу „Драган Шакота Шале“

87

Трофеј намењен победнику 21. Меморијалног турнира „Драган Шакота Шале“ отишао је у руке одбојкашица Уба, које су у финалу савладале домаћу екипу Црвене звезде са 3:1 по сетовима 25:21, 25:13,21:25,25:18.

Ратко Павличевић, тренер црвено-белих почео је финале против Уба у саставу: Таубнер, Живојиновић, Марковић, Ћировић, Чанак, Стојић, Ђурђевић.

Трудиле су се домаће одбојкашице од старта меча да наметну свој ритам, међутим срећа им је у одлучујућим поенима окренула леђа. Упркос поразу, црвено-беле девојке су оставиле добра утисак, а сигурно ће до почетка сезоне исправити и ситне недостатке у игри.

Имале су лепу прилику изабранице Ратка Павличевића да дођу до преокрета. Фатастично су одиграле трећи сет, упркос почетном вођству Убљанки, међутим у четвртом су гошће успеле поново да се „одлепе“ и на крају славе са 3:1.

У победничкој екипи најбоља је била Бојана Челић са 20 понена. Са друге стране у Црвеној звезди финални меч са 11 поена су завршиле Божица Марковић и Тара Таубнер.

Пре финалне утакмице у СЦ „Вождовац“ на Бањици одигран је и меч за треће место. Одбојкашице Јединства из Старе Пазове убедљиво су савладале ТЕНТ са 3:0 по сетовима 25:9, 26:24, 28:26.

Утакмица је само у првом сету била без неизвесности, ипак у друга два ТЕНТ је појачао ритам, међутим ни то није било довољно да се савлада врло добра екипа из Старе Пазове. Највише поена на мечу имала је Бранка Тица 20, док је Јована Зеленовић дуел за треће место завршила са 11 у победничком тиму. Најефикаснија у екипи ТЕНТ-а била је Ана Малешевић са 11 поена.

За најбоиљу одбојкашицу турнира проглашена је играчица Уба, Анет Барбара Алфон Бенитез, која је на крају имала учинак од 19 поена, а трофеј јој је предао спортски директор Црвене звезде Никола Росић.

Треофеје победничкој и екипи Црвене звезде предала је Вера Шакота, супруга покојног Драгана Шакоте, по коме и овај престижни турнир носи име.

Ратко Павличевић, упркос поразу није био незадовољан после утакмице. Честитао је ривалу на победи и додао:

Уб је одиграо финални меч добро, били су бољи од нас и заслужено победили. Нама остаје да гледамо наредни корак, следећу утакмицу.Морамо да идемо даље, да пробамо неке ствари да поправимо. Искрено се надам да ћемо задржати ту неку прибраност и мирноћу. Радићемо, па ћемо видети докле ћемо доћи. 

Шта је вашој екипи недостајало за преокрет, успели сте да добијете трећи сет?

Јесте да је до нас, али је и до противника, који је добро играо. Нисмо успели да им парирамо у неким стварима. Прво напад нам није био на том нивоу, доста смо се мучили. Ту нам је и пао неки морал и нисмо успели да се подигнемо у датом тренутку. Трећи сет је показао да можемо да преокренемо, тако да ћемо и на томе радити. Недостаје нам тај напад, надам се да ћемо успети то да га поправимо – закључио је Павличевић.

Никола Росић, генерални директор Црвене звезде уручио је награду најбољој играчици на турниру Анет Барбари Алфон Бенитез из ЖОК Уб, а упркос поразу црвено-белих девојака имао је разлога за задовољство јер је организација турнира била беспрекорна.

Честитао бих екипи Уба на освојеном првом месту. Девојке су биле боље, агресивније, више су желеле победу од нас и то је резултат показао. Још је рано, наша права форма тек би требало да дође, иако за нас серија тешких утакмица почиње врло брзо. Само бих желео да схватимо шта нас очекује и да се ментално спремимо,а квалитет свакако имамо. Верујем у свој тим и мислим да ћемо бити најбољи као и прошле године – рекао је Никола Росић, генерални директор Црвене звезде.

Иако су губиле финални меч, црвено-беле девојке су се трудиле до краја, нису одустајале, што може да радује све у клубу, јер изгубљене лопте за њих нема.

– Управо тако. Желимо ове године да се боримо за сваку лопту, сваки сет и да напредујемо из меча у меч.

Остаје наравно мали жал што домаћи трофеј није остао у Љутице Богдана.

Прошле године смо били четврти на овом турниру, сада други, наш је, увек је лепо овде побеђивати и бележити добар резултат. Ипак, има још доста тога да се уклопи, ипак је ово нова екипа. Права форма тек долази, верујем у овај тим – закључио је Росић.

 

Претходни текстЗвездини јуниори бројали до пет
Следећи текстЗвезда ТВ | Милуновићевих 100