Милојевић: Хоћемо да настављамо да подижемо ниво игре

29

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују екипи Младост ГАТ у Новом Саду у оквиру 13. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег клуба – Милош Милојевић је изнео очекивања пред меч.

Посебна мотивација Младости неће бити потребна, а очекујем меч где ће покушати да ураде све што је у њиховој моћи да нас победе. Међутим, више све зависи од нас самих. Ако подижемо ниво игре и користимо шансе у правом тренутку мислим да ће бити лакше. Поштујемо противника у припреми утакмице. Променили су тренера што може да буде мало “непријатно” када играте први пут, не знамо тачно како ће играти. Имамо индиције како су играли када је био са екипом. То је нешто на шта се фокусирамо код њих, али 95 посто се фокусирамо на то да ствари радимо боље, које покушавамо да радимо, да то постану аутоматизми. На добром смо путу, наравно то некада изгледа боље, некад горе. Некада идемо два корака напред, некад назад, али мислим да постоји доста простора за напредак – почео је Милојевић.

Добро је упознат млади стратег са квалитетом новосадске Младости, али још једно истиче да ће ствари на терену зависити од игре његовог тима.

– Имају два добра шпица, сличног профила, Катанић, Видаков и Арсић који је увек неугодан на прекиду. Мислим да су као тим чврсти, да су порасли, привикавају се на ниво који им је потребан. Мислим да имамо доста квалитета, враћају нам се играчи после репрезентативне паузе који су свежи и нису играли против Мачве. Имамо групу квалитетних играча и не постоји оправдање, нити могућност да тражимо било какав алиби.

Моћи ће Милош Милојевић да рачуна на све фудбалере пред престојећи дуел.

– Веома сам срећан, јер имамо све играче на располагању – сви су спремни. Не постоји нико ко не може да игра, тако да ћемо имати “слатке муке” да изаберемо стартних 11, као и ко ће бити у 22 играча.

На питање да ли ће Црвена звезда наступати са два нападача, тренер нашег тима одговорио је кратко.

– Видећемо сутра.

Играчи који нису имали велику минутажу од старта шампионата нашли су се на терену у Купу Србије против Мачве, а Милош Милојевић истиче да рачуна пођеднако на све фудбалере.

– Гледамо да разиграмо што више играча. Зависи од противника, као и од тога која је следећа утакмица. Што пре будемо могли да им дамо шансу – даћемо. Не само да би им дали шансу, већ што им верујемо да могу да нам помогу да остваримо добре резултате.

Јегор Пруцев бранио је боје националне селекције Русије до 21 године, а Милојевић не пориче огроман потенцијал младог играча.

– Један играч са великим потенцијалом, интересантан. Ако имате квалитет да играте за репрезентацију Русије до 21 године у великој земљи са толиким избором квалитета. Имамо доста играча у везном реду где он наступа. Предстоји му жестока борба, мора да ради и чека своју шансу.

Дете Црвене звезде – Јован Мијатовић близу је тога да заигра за први тим.

– Наравно, приближава се томе да може да буде у саставу и да игра. За њега “нема зиме”.

Да ли ће се Радован Панков наћи у стартној постави за предстојећи меч против Младости, тренер Црвене звезде је поново одговорио кратко.

– Морамо да сачекамо утакмицу да видимо.

Велики ростер на располагању има Милош Милојевић и истиче да ће спремати екипу максимално за сваку утакмицу.

– Имамо 28 играча на располагању, то је стварно луксуз. Морамо да пазимо да их темпирамо добро и да сваку утакмицу играмо са тим играчима који су у том тренутку физички и ментално најспремнији.

Наредни дуел наш тим игра у Лиги Европе против Ференцвароша, а млади стратег истиче да ће нас стручни штаб испратити дуел екипе из Мађарске у националном првеству.

Наравно да хоћемо. Имамо људе поред екрана и на терену. Ференцварош има потпуно други састав у Европи и у првенству. Имају такође велики ростер као и ми. Међутим, неки принципи и идеје могу да се виде сигурно – закључио је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Младост ГАТ
Следећи текстЛазаревић: Да сутра завршим, имаћу о чему да причам деци