Иза југа Маракане – Петлићи убедљивом игром до трофеја у Рашкој

66

Петлићи Црвене звезде су освојили прво место на меморијалном турниру „Влада Димитријевић“ у Рашкој. Дечаци рођени 2010. године су након одличних партија у групној фази, убедљивим играма у нокаут фази дошли до овог престижног трофеја, а изузетно задовољан након освајања првог места је стратег генерације 2010. – Милан Миленковић.

Презадовољан сам екипом и дисциплином коју су показали. Примили смо само један гол на турниру и то нас веома радује. Када је реч о самом турниру, организација је била сјајна. Домаћини су били изузетно гостопримљиви и све је било на свом месту – почео је Миленковић.

Црвено-бели су имали прилику да одмере снаге са бројним тимовима из земље и региона, што је екипи донело значајно искуство.

– Значило нам је доста, јер са већином екипа из Србије смо већ играли. На турниру смо имали прилику да играмо против бањалучког Борца, али иако смо на припремама играли са њима, ово је било потпуно другачије. Права такмичарска утакмица. Први пут смо се сусрели са тимовима попут Новог Пазара и Радничког из Ниша и морам нагласити да нам је значило, јер смо показали да можемо да се носимо са свима.

Изабраници Милана Миленковића су се вредно припремали за турнир, а резултат је дошао као награда за труд и рад.

– Већ смо одиграли три кола у Лиги петлића, тако да смо били спремни за турнир. Знали смо да ће конкуренција бити изузетно јака и вредно смо се спремали. Када смо дошли у Рашку, ишли смо дан по дан. Све је било по плану и баш онако како треба. Једино тог последњег дана, нисмо знали да ћемо стићи до финала, иако смо наравно тежили управо ка томе. Све смо радили у ходу, на терену. Договарали смо се кроз утакмицу и били смирени, а на крају је резултат дошао као награда тога.

Наши бисери су постигли импозантна 23 поготка, иако су први пут играли „фудбал 11“.

Први пут смо играли „фудбал 11“, то морам да нагласим. Све друге екипе су кренуле доста раније од нас. Ми смо прву утакмицу преко целог терена пробали и одиграли три дана раније. Самим тим, то је још већи успех јер смо се очигледно боље снашли и прилагодили од њих који дуже играју. Пренели смо на децу нападачки стил игре, јер Црвена звезда мора да гаји такав стил од петлића па до првог тима. Спремам их за то од када сам тренер. Стил остаје исти, играли дерби или било коју другу утакмицу – закључио је Миленковић.

Претходни текстТема дана | Звездаши, пожурите по пакете улазница и гледајте европску Звезду
Следећи текстМачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)