Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)

89

Фудбалери Црвене звезде су се пласирали у наредну рунду Купа Србије, с обзиром да смо на гостовању савладали екипу Мачве резултатом 0:2. Питање победника решио је Немања Милуновић сјајним поготком главом после центаршута Катаија у 48. минуту и донео велику радост тренеру Милошу Милојевићу, а коначан резултат поставио је Кингс Кангва у надокнади времена.

Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „ФК Мачва“, Шабац.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Милуновић у 48. и Кангва у 90. минуту.

Жути картони: Враштановић, Адамовић, Белић (Мачва), Милуновић (Црвена звезда).

Мачва: Самуровић, Поповић, Стевановић, Јевтић, Враштановић (од 60. Бранковић), Марјановић (од 77. Мијаиловић), Ристивојевић, Адамовић, Радуновић (од 74. Нешковић), Савковић (од 60. Белић), Пејовић (од 60. Капетановић).

Резерве: Савић, Марковић, Пешић, Белић, Капетановић, Башић, Енгај, Бранковић, Мићановић, Мијаиловић, Нешковић.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Милуновић, Панков, Родић, Саного (од 88. Срнић), Николић (од 64. Кангва), Иванић (од 88. Мотика), Митровић, Катаи (од 77. Крстичић), Кулибали (од 64. Пешић).

Резерве: Васиљевић, Станковић, Ераковић, Лековић, Азаров, Мијаиловић, Срнић, Крстичић, Кангва, Мотика, Пешић.

Нападала је Звезда у идентичном маниру готово читаво прво полувреме, тако што су бекови центаршутевима тражили високог Кулибалија и утисак је да су у првих 45 минута готово сви покушаји нашег тима били ударци главом. Већ у другом минуту је Катаи центрирао за Кулибалија који је гађао главом поред гола, а у следећем нападу је и Митровић био највиши у скоку после изведеног корнера наше десетке.

Претио је и Милуновић главом у 13. минуту, а сваки корнер Црвене звезде била је потенцијална опасност пред голом Самуровића. Ипак, десет минута касније је комбинација Катаија и Иванића довела до тога да потоњи гађа преко гола са ивице казненог простора. Опробао је ударац и Катаи у 29. минуту, али је лопта са велике дистанце ишла право у руке Самуровића.

До краја полувремена су и Милуновић и Гобељић гађали главом, али је Мачва успевала да одоли константним налетима изабраника Милоша Милојевића, па се на петнаестоминутни одмор отишло без голова.
Упорност се исплатила нашим фудбалерима већ на старту другог полувремена кад је Катаи центрирао из корнера, а највиши у скоку био Немања Милуновић и главом погодио само рашље Самуровићевог гола у 48. минуту. По вођству, почела је Звезда више да игра по земљи и да контролише утакмицу у потпуности, а растрчао се Митровић у 58. минуту и после дриблинга по десном боку гађао са двадесетак метара, али је од свега изборио само корнер.

Мењао је Милојевић позицију за позицију, па су се у игри нашли Кангва и Пешић уместо Николића и Кулибалија. Поново је корнер био знак да следи прилика за Звезду, па је у два наврата Катаи центрирао за Панкова у 66. минуту, а снажном штоперу мало недостајало да се упише у стрелце. Имао је Самуровић посла у 68. минуту када је Иванић извео слободан ударац, Саного грудима спустио за Катаија који је гађао из дотрчавања, али је био на месту чувар мреже Мачве.

Добро је гађао Кангва у 76. минуту када је са скоро тридесет метара „опалио“ по лопти која је имала незгодну путању и збунила Самуровића који је морао да интервенише и пошаље је у корнер. Прве минуте ове сезоне забележио је Крстичић који се у потпуности опоравио од повреде и на терен заменио Катаија,. Мало је фалило да Митровић у 83. минуту постигне фантастичан гол, јер је у продору нанизао неколико фудбалера Мачве, али гађао тик преко гола. До краја меча су шансу добили и Срнић и Мотика уместо Санога и Иванића, а тачку на меч у надокнади је ставио Кингс Кангва који је искористио непажњу Белића, одузео му лопту у петерцу и поставио коначан резултат на данашњем мечу.

Претходни текстИза југа Маракане – Петлићи убедљивом игром до трофеја у Рашкој
Следећи текстМилојевић: Битан је пролаз, напредоваћемо још