Три сребра и једна бронза за црвено-беле на Првенству Србије

132

Првенство Србије за сениоре и ветеране у олимпијском дизању тегова одржано је у недељу 25. септембра у спортској хали у Суботици, у организацији Спартака и Савеза Србије за дизање тегова.

На такмичењу је учествовало преко 35 најјачих такмичара овог спорта из целе Србије. Клуб дизача тегова Црвена звезда наступио је са 6 такмичара и остварио је велики резултат, освојивши три сренре и једну бронзану медаљу.

У категорији до 61 кг наступио је најстарији сениор целог такмичења Владимир Јовић и остварио резултат 57/85кг освојивши бронзану медаљу. У категорији до до 67 кг наступао је Михаило Милошевић који је остварио резултат 97/110кг и освојио сребрну медаљу. У категорији до 73 кг наш Клуб представљао је најперспективнији такмичар клуба Вук Раденковић, који је остварио резултат 87/104кг и ос ојио сребрну медаљу. У категорији до 81 кг наступио је Алекса Петровић који је направио резултат 85/110кг. И у категорији до 96 кг наступали су Петар Стоисављевић са резултатом 85/110кг, и Милош Ковачевић са резултатом 100/115кг који се окитио се сребрном медаљом.

Веома сам задовољан и ово је јако велики успех за Клуб. Имамо јако озбиљан подмладак и тим за будућност, феномелан микс младости и искуства, такмиичара попут петнаестогодишњег Вука Раденковића младе наде Клуба и Србије, и четрдесетогодишњака Владимира Јовића. Такође имамо момка Михаила Милошевића који долази из Јагодине да се такмичи и тренира са нама, а ту је исто тако и Милош Ковачевић, момак који живи у Шапцу и који ради и тренира у Београду. Исто тако морам да истакнем младог Петра и Алексу који су недавно дошли у Клуб и за кратко време праве већ јако озбиљне резултате. Ово је само увертира за један озбиљан почетак припрема за следећу сезону – изјавио је први тренер клуба Лука Вујадиновић.

Претходни текстЗвездине рвачице шампионке Србије у рвању на песку
Следећи текстНови дресови КК Црвена звезда и адидас за сезону 2022/23