Недовић и Митровић: Чека нас још доста посла

54

Долазак црвено-белих првотимаца Немање Недовића, Луке Митровића и Стефана Лазаревића очекивано изазвао је огромну пажњу медија, посебно и због чињенице да се од окупљања првог тима, што због обавеза у репрезентацији, али и одласка на турнир у Анталију, нису појављивали у домаћим медијима…до среде када су отворили продају сезонских карата за такмичарску сезону 2022-2023.

Наравно, за медије најинтересантније су биле теме везане за Црвену звезду, нови тим, почетак сезоне. амбиције црвено белих, повратак играча попут нашег репрезентативца Немање Недовића…

Немања Недовић: – За све сам се спремао од почетка. Имам довољно искуства да изнесем ту улогу. Знам да није лако, али сам узео све у обзир пре него што сам одлучио да се вратим. Знао сам од почетка какав се план прави, ко ће бити тренер, није ништа било на ‘бум’. Спреман сам, довољно сам зрео и једва чекам.

Одрадио сам свој план опоравка док је екипа била у Турској. Све је у реду, лагано ћу да се уводим. Могао сам и пре да почнем, али пошто није било потребе за журбом и форсирањем, узели смо време да одрадимо како треба. Неће ми требати много, пошто сам био у тренажном процесу са репрезентацијом. Када сам прилазио клупским просторијама вратила су се сећања. И даље нисам свестан да сам ту сада, осећам се као онај клинац који је пре десет година чекао да се заврши трансфер. Када будем истрчао пред навијаче у дресу вероватно ће све бити другачије – рекао је популарни Неда.

Лука Митровић: – Приближава се почетак. Доста тога само направили, али доста посла нас и очекује као и сваку екипу са великим бројем нових играча, новим тренером. Још смо у фази кошаркашког упознавања. Репрезентативци Добрић и Петрушев су се накнадно прикључили. Као што је и нормално за овај део припрема било је ситнијих проблема, хвала Богу ништа озбиљније. Чекамо Немању Недовића да се опорави и прикључи нам се, да будемо коначно комплетни и да надам се здрави дочекамо први меч. Сваки тренер има своје захтеве и принципе, тако ће бити и са Владом Јовановићем. Оно што би требало да нас краси, што нас је красило и претходних сезоне је добра енергије. Јака физичка игра, нарочито у фази одбране. Имамо и те како добар нападачки потренцијал, који још треба да претворимо у конкретан квалитет на терену. Надам се да ће се то десити врло брзо. У оваквом формату такмичења, са оволиким бројем утакмице, широк ростер је и те како потребан. Да сваки играч може да се растерети, јер тешко је очекивати од било ког играча да на истом нивоу одигра 80-90 утакмица. Биће нам са те стране лакше под кошем, а мислим да имамо и добру ротацију на спољашњим позицијама – рекао је Лука Митровић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак на Кипар где их очекују мечеви са Перистеријем и Олимпијакосом, а већ у понедељак и обавезе на Евролигином „Media Day“.

Претходни текстЖакић: Чека нас занимљиво првенство, задовољан сам досадашњим радом
Следећи текстЛазаревић: Имамо добар амбијент, бићемо све бољи