Победа Црвене звезде против репрезентације Кеније

101

Одбојкашице Црвене звезде у пријатељској утакмици одиграној у Ковилову победиле су репрезентацију Кеније, која се у Србији припрема за Светско првенство у Холандији и Пољској (од 23. септембра до 15. октобра) са 4:1 (25:19, 25:19, 25:17,25:23, 10:15).

Обе екипе играле су у комбинованом саставу, а тренер Ратко Павличевић извео је на почетку следећи састав: Ћировић, Таубнер, Марковић, Родић, Живојиновић, Стојић, Ђурђевић. После трећег сета прилику су добиле све играчице.

У сваком случају била је ово прилика да се провери тренутна форма црвено-белих, мада је у исто време било евидентно да су актуелне шампионке Србије у много бољој форми.

Игра свакако може да радује тренера црвено-белих, мада има још времена да се унапреди. Пред Црвеном звездом су тек велики изазови, а нове пријатељске утакмице црвено-беле девојке очекују наредне недеље на турниру у Ужицу.

Репрезентацију Кеније, иначе са клупе предводи Луизомар де Моура, познати тренер из Бразила и некадашњи селектор јуниорске репрезентације, са којим је наша бивша одбојкашица и прослављена репрезентативка Сања Малагурски сарађивала док је играла у екипи Молицо Осаско.

Славни Бразилац на клупи репрезентације Кеније није штедео комплименте на рачун гостопримства на које је наишао у Србији, услова за тренинг у Београду, а било му је драго што је његова селекција могла да одмери снаге са освајачицама дупле круне.

Претходни текстРеми омладинаца
Следећи текстХет-трик Нине Матејић за нови тријумф црвено-белих