Реми омладинаца

91

Омладинци Црвене звезде су ремизирали са екипом Чукаричког резултатом 2:2, у оквиру седмог кола националног шампионата. Видели смо два готово идентична гола за изабранике Зорана Рендулића, а оба пута се у улози асистента нашао Немања Мотика, чији су сјајни центаршутеви из корнера нашли пут до Стефана Пиргића, односно Стефана Лековића који су се уписали у стрелце.

Црвена звезда – Чукарички 2:2 (2:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Павле Томић.

Стрелци: Пиргић у 17. и Лековић у 45. минуту за Црвену звезду, а У. Миладиновић у 41. и Делибашић у 51. минуту за Чукарички.

Жути картони: Лечић, Видојевић (Црвена звезда), У. Миладиновић, Колони, Маџаревић, Радосављевић (Чукарички).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Лековић, Видојевић, Стојсављевић, Вукичевић (од 67. Брајић), Радоњић (од 46. Лечић), Пиргић, Мимовић (од 46. Матић), Мотика (од 82. Никчевић), Ивић (од 67. С. Миладиновић).

Чукарички: Мирковић, Колони, Миросавић (од 83. Борисављевић), Маџаревић, Л. Стојановић, Серафимовић, Арсовић (од 56. Милић), М. Стојановић (од 79. Радосављевић), Мрдаковић (од 46. Делибашић), У. Миладиновић, И. Миладиновић (од 86. Виријевић).

Утакмица је почела доста отворено на обе стране, а изабраници Зорана Рендулића настојали су да игром претежно по боковима угрозе гол противника. Прва озбиљнија ситуација пред голом гостију виђена је у 17. минуту. Мимовић је сјајно пребацио одбрану и упослио Недељковића, који је ушао у казнени простор и искоса снажно шутирао, али је лопта закачила противничког дефанзивца и отишла у корнер. Управо након ударца из угла, црвено-бели су дошли до предности. Мотика је сјајно центрирао на прву стативу, а у гужви се најбоље снашао Стефан Пиргић и главом послао лопту у даљи угао. Наставили су наши бисери да прете, а ново узбуђење виђено је у 26. минуту. Радоњић је послао добар пас за Мимовића, који се изборио за позицију и снажно „пуцао“ са ивице шеснаестерца, али је лопта завршила преко гола. Могао је и Мотика у 40. минуту да се упише у стрелце, када је добро истрчао контру, али није успео да стигне до лопте пре гостујућег голмана. Минут касније, гости су успели да поравнају преко Уроша Миладиновића који је био прецизан. Ипак, црвено-бели су поново појачали ритам и пред сам одлазак на паузу успели поново да дођу до предности. Још једном је Мотика одлично центрирао из угла, а највиши у казненом простору био је капитен црвено-белих Стефан Лековић и главом послао лопту у мрежу, за велику радост наших момака.

Други део игре почео је боље за госте, који су у 51. минуту поново дошли до изједначења, када је погодио Делибашић. Већ два минута касније, још једном је запретио Мотика. Оборен је крилни фудбалер на двадесетак метара од гола, а главни арбитар је досудио слободан ударац. Стао је крај лопте Звездин првотимац, наместио се и снажно „опалио“ у даљи угао, али је лопта завршила поред десне стативе. Могао је и Пиргић по други пут да се упише у листу стрелаца у 78. минуту. Добро је Матић центрирао са десног бока на прву стативу, а Пиргић је добро гађао главом, међутим, само поред даље стативе. На сличан начин запретио је и Лечић у финишу сусрета, али је меч ипак завршен поделом бодова.

Претходни текстЗвезда ТВ | Клуб је тамо где су звездаши
Следећи текстПобеда Црвене звезде против репрезентације Кеније