Јуниорке и пионирке са тренером Булићем марљивим радом крчиле пут ка врху

106

Ништа не долази преко ноћи, па ни успех. Квалитетан рад у Одбојкашком клубу Црвена звезда испливао је на површину минуле сезоне. Прегршт медаља донеле су млађе категорије црвено-белој породици, која из дана у дан постаје све бројнија.

Једну од најуспешнијих млађих селекција, јуниорке Црвене звезде прошле године предводио је тренер Огњен Булић. Преданим радом успео је да екипи врати победнички сјај, а Црвена звезда поново је постала “ноћна мора” за противнике.

Како се “градила” екипа са победничким менталитетом открива тренер, који ће од ове сезоне предводити мушки тим.

Прво бих напоменуо да наше јуниорке не играју ниједну сениорску лигу, што није случај са осталим екипама. Ту су наши ривали у предности, јер имају дупло више утакмица од нас, затим имају играчице у Супер и Прву лигу, а ми смо на крају били успешнији. Црвена звезда има само једну репрезентативку, а побеђивала је тимове са много више играчица у државном тиму. Унутар Београда били смо први у плеј-офу убедљиво, имали смо скор 13:1.У финалу смо изгубили од екипе Београда 3:2, тако да смо на крају били други – истакао је Огњен Булић, тренер успешне генерације јуниорки Црвене звезде.

Треће место јуниорке Црвене звезде освојиле су на Првенству Србије у Зрењанину. И ту су црвено-беле девојке играле са знатно млађом екипом, зато је успех и већи.

– Испунили смо квоту да будемо први или други у Београду да бисмо били носиоци у групи. Успели смо да победимо ОК Клек из Зрењанина и АС Батајницу са 3:0 и 3:1, а обе екипе играју Супер лигу. Тиме смо се изборили да играмо за једну од медаља. Затим су дошле утакмице против Омладинца из Бановаца и Београда. У обе смо повели са по 1:0. Затим смо и у другом повели, међутим у тим мечевима је пресудило искуство, које моје играчице нису имале, јер не играју Супер лигу. Дозволили смо да нас после другог сета “прегазе”, али је и треће место феноменално. Пре две године кадеткиње су нам биле на 11. месту у Београду, јуниорке на 10, док пионирке нису имале ниједан освојен сет.

Сада се Црвена звезда може похвалити да има играчице и у репрезентацији.

– За две године рада успели смо да успоставимо равнотежу у женским селекцијама. Направили смо огроман обрт у млађим селекцијама у Црвене звезде. Услед тог доброг рада две играчице су позване у репрезентацију, а то су: Андреа Томовић и Ђурђа Торбица. Ипак, ништа није случајно. Када сам стигао у клуб знао сам да су нам потребне утакмице. Зато сам и направио такав систем, где смо одиграли чак 120 пријатељских мечева по целој Србији. У одбојци је мало све то специфично, јер је свака сала за себе, а много значи када их играчице упознају. Зато и мислим да смо ту где јесмо.

Успешан је Огњен Булић био и са пиониркама, које су освојиле прво место у Београду.

Прошле сезоне смо имали са пиониркама у Београду скор од 11: 0 уз само четири изгубљена сета, али морам да напоменем да смо играли без најбољег играчице која се повредила и са “ровитим” дизачем. Ипак, успели смо да се консолидујемо и побеђујемо. У децембру прошле године играли смо у Бугарској, на међународном турниру, са најбољим екипама из Италије, Србије, Бугарске, Русије и Турске. Тамо смо освојили прво место, односно поделили смо га са екипом из Бугарске, али свеједно направљен је велики успех – закључио је Булић.

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети максимални од старта сезоне
Следећи текстКарте за Омладинску Лигу шампиона у продаји