Звездини бисери – Кадети максимални од старта сезоне

215

Млађе селекције Црвене звезде су у претходна три дана одиграле 12 мечева и оствариле девет победа и три ремија, а до значајна три бода су стигли кадети нашег клуба, који су од почетка сезоне одиграли шест мечева и забележили максималан учинак.

Омладинска селекција Црвене звезде је ремизирала (2:2) са екипом Бродарца на гостујућем терену у оквиру шестог кола домаћег шампионата. Изабраници Зорана Рендулића су одиграли добар меч, али два гола нису била довољна за победу и нова три бода. Оба поготка за црвено-беле је постигао Стефан Пиргић у 31. и 53. минуту. Са друге стране омладинска селекција нашег развојног тима Графичара је забележила победу на домаћем терену. Пулени Владимира Сандуловића су били бољи од екипе Напретка на теренима иза југа Маракане и савладали екипу из Крушевца резултатом 1:0. Гол је постигао Матеја Бубањ, првотимац Графичара, који је у овој утакмици био од велике помоћи популарним Графосима.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 6. КОЛО:

1. Црвена звезда – 13 бодова, гол разлика 20:8

2. Војводина – 13 бодова, гол разлика 18:12

3. Чукарички – 12 бодова, гол разлика 15:5

——

7. Графичар – 10 бодова, гол разлика 13:8

СТРЕЛЦИ: Стефан Пиргић (5 голова, Црвена звезда), Лука Стојсављевић и Матеја Радоњић (3 гола, Црвена звезда), Милан Бајић (3 гола, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Лука Стојсављевић и Лука Бошковић (3 асистенције, Црвена звезда), Данкан Мекензи (3 асистенције, Графичар).

Кадети Црвене звезде су наставили победнички низ и савладали у оквиру шестог кола националног шампионата екипу Бродарца на гостујућем терену резултатом 4:1. Изабраници Слађана Николића су пружили још једну феноменалну партију и потпуно заслужено уписали нова три бода. Распуцани у редовима нашег тима су били Вељко Милосављевић, Вукашин Ивановић, Вељко Вукојевић и Давид Ђурић. Кадети Графичара нису успели на теренима иза југа Маракане да дођу до максималног учинка. Утакмица против Напретка је завршена резултатом 2:2, а прецизни на овом дуелу пуном преократа за наш развојни тим су били Милош Мараш и Милан Ајдуковић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 6. КОЛО:

1. Црвена звезда – 18 бодова, гол разлика 30:3

2. Партизан – 16 бодова, гол разлика 23:4

3. Чукарички – 15 бодова, гол разлика 28:7

——

15. Графичар – 3 бода, гол разлика 8:14

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић и Стефан Голубовић (5 голова, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (4 гола, Црвена звезда), Џошуа Такер (4 гола, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (5 асистенција, Црвена звезда), Душан Жагар (3 асистенције, Црвена звезда), Вељко Вукојевић и Стефан Голубовић (2 асистенције, Црвена звезда), Ирфан Кахровић (2 асистенције, Графичар).

Фудбалери нашег развојног тима Графичара су још једном заблистали и дошли до нова три бода у Првој лиги Србије, савладавши у оквиру 8. кола екипу Трајала резултатом 2:0. Изабраници Марка Неђића су пружили још једну сјајну партију, нарочито у првом делу игре када су два пута затресли мрежу гостију. Одличну игру је у 33. минуту маестралним поготком крунисао Јован Мијатовић. Седам минута касније је дуплирана предност Графичара, а стрелац је поново био Мијатовић.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 8. КОЛО:

1. Графичар – 20 бодова, гол разлика 22:6

2. ИМТ – 19 бодова, гол разлика 14:6

3. Железничар – 13 бодова, гол разлика 10:7

СТРЕЛЦИ: Јован Мијатовић (5 голова), Никола Кнежевић (4 гола), Јован Шљивић (3 гола).

АСИСТЕНТИ: Никола Кнежевић и Милош Стојчев (3 асистенције), Јован Шљивић и Филип Касалица (2 асистенције).

ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ:

МЛАЂИ ОМЛАДИНЦИ: Локомотива – Графичар 0:1 (Гојков)

МЛАЂИ КАДЕТИ: Црвена звезда – Оле 8:0 (Василић, Манојловић, Рогановић, Мишић, Тошић 2, Ђурђевић, Ђуровић)

Партизан – Графичар 2:2 (Ивановић 2)

ПИОНИРИ: Ада – Црвена звезда 0:4 (Дамјановић 2, Костов, Шарић)

Оле – Графичар 1:4 (Јовановић 2, Младеновић 2)

МЛАЂИ ПИОНИРИ: Графичар – Раднички Нови Београд 4:0 (Богавац 2, Пјановић, Иваковић)

ПЕТЛИЋИ: Црвена звезда – 011 15:0 (Радојевић 7, Васиљевић 2, Ђорђевић 2, Обрадиновић 2, Арсенијевић, Рајић)

Претходни текстМарков тријумф на ОП Крагујевца
Следећи текстЈуниорке и пионирке са тренером Булићем марљивим радом крчиле пут ка врху